Auto: Titi Aur, performanță în premieră, pe Transfăgărășan - peste 2 km, pe două roți, cu un BMW

Auto: Titi Aur, performanță în premieră, pe Transfăgărășan - peste 2 km, pe două roți, cu un BMW

Multiplul campion național Titi Aur a reușit sâmbătă, în premieră, să parcurgă mai mult de doi kilometri, pe Transfăgărășan, doar pe două roți, la volanul unui BMW, aceasta fiind cea mai inedită provocare a primei ediții a Sibiu Rally Challenge.

Foto: (c) Isabela Paulescu/AGERPRES FOTO

"Am încercat, am sperat că merg până sus. Din păcate, am avut o mică problemă și mașina nu a mai vrut să mai tragă, dar marea problemă a fost că se supraîncălzesc cauciucurile. Scenariul a fost, eventual, să opresc, să schimb cauciucurile, având rampa și mașina de asistență după mine, dar având și o mică problemă, fiind panta foarte mare, nu mai puteam să o pun pe două roți, acolo unde s-a oprit.

Foto: (c) Isabela Paulescu/AGERPRES FOTO

Am reușit să merg, probabil, doi kilometri — doi kilometri și ceva. Mi-ar fi plăcut să ajung până sus", a declarat sâmbătă, imediat după ce a ajuns la sosire, Titi Aur.

Foto: (c) Isabela Paulescu/AGERPRES FOTO

A fost prima dată în România când un pilot a parcurs o distanță atât de lungă, pe două roți, pe Transfăgărășan. Inițial, Titi Aur își propusese să meargă opt kilometri, doar pe două roți ale BMW-ului său. De asemenea, sâmbătă a fost prima dată când s-a organizat un raliu pe Transfăgărășan, în județul Sibiu. La start s-au prezentat 38 de piloți din cinci țări.

Spectacolul automobilistic a fost urmărit de sute de sibieni și turiști, care au urcat la Bâlea Lac sau pe Transfăgărășan, pentru a urmări acest raliu. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă seara, la ora 19,00, în Piața Mare din centrul Sibiului, unde sunt așteptați toți piloții.

AGERPRES(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Teodora Oprea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea