Azarenka și Ivanovic au confirmat participarea la turneul pe iarbă de la Birmingham, alături de Simona Halep

Azarenka și Ivanovic au confirmat participarea la turneul pe iarbă de la Birmingham, alături de Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, belarusa Victoria Azarenka, fost lider al circuitului feminin și dublă campioană la Australian Open (2012, 2013), și sârboaica Ana Ivanovic, campioană la Roland Garros în 2008, au confirmat participarea la turneul pe iarbă de la Birmingham, din luna iunie, transmite EFE. Halep va participa în premieră la turneul de la Birmingham, considerat o ultimă etapă a pregătirii pe iarbă înainte de al treilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Wimbledon, care se va desfășura pe gazonul de la All England Club, în perioada 29 iunie — 12 iulie.

''E prima oară când joc la Aegon Classic Birmingham. Sunt foarte încântată să joc la acest turneu și sper să fiu susținută de spectatori. Înseamnă mult pentru mine să joc la un turneu care a dat mari campioni de-a lungul timpului. Îmi place mult să joc pe iarbă, e o suprafață care se potrivește jocului meu. Am avut un sezon fantastic pe iarbă anul trecut și sper să am succes și în 2015'', a declarat Halep pe pagina oficială de web a turneului. Anul trecut, Halep a ajuns până în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Și Azarenka, semifinalistă la Wimbledon anul trecut, va juca pentru prima oară la Aegon Classic Birmingham, turneu programat între 12 și 21 iunie, la Edgbaston Priory Club.

''Sunt încântată să joc în turneele pe iarbă din Regatul Unit. Atmosfera este unică, iar fanii sunt foarte fierbinți. Am auzit lucruri frumoase despre Birmingham și despre turneu și abia aștept să joc aici'', a afirmat Azarenka pe site-ul oficial al turneului.

Ana Ivanovic va încerca să își apere titlul cucerit anul trecut la Birmingham, alt nume important care a confirmat participarea fiind Lucie Safarova (Cehia).

Prima ediție a turneului de la Birmingham a avut loc în 1982, fiind câștigat între timp de jucătoare precum Billie Jean King, Martina Navratilova, Steffi Graff, Pam Shriver sau Maria Șarapova. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”