Ciclism - Giro: Românul Eduard Grosu, rezultat ISTORIC, LOCUL 5/Fabio Aru a preluat șefia clasamentului general

Ciclism - Giro: Românul Eduard Grosu, rezultat ISTORIC, LOCUL 5/Fabio Aru a preluat șefia clasamentului general

Etapa a 13-a a Turului ciclist al Italiei a fost, vineri, cu noroc pentru debutantul român Eduard Grosu, unul dintre remarcații zilei, clasat la un sprint masiv, singur-singurel, neajutat de nimeni, pe un excelent loc 5, în același timp cu învingătorul, italianul Sacha Modolo, iar tricoul roz a fost preluat de Fabio Aru, scăpat de o căzătură în care a fost prins fostul lider, Contador.

Etapa, scurtă și perfect plată de-a lungul celor 147 km, dintre Montecchio Maggiore și Lido di Jesolo, anunța o zi liniștită, numai că finalul extrem de tehnic și, mai ales, vremea ploioasă au dus la o răsturnare spectaculoasă de ierarhie. Evenimentul care a produs această schimbare a fost o căzătură cu 3,2 km înainte de sosire, deci dincolo de zona de 3 km în care incidentele nu influențează clasamentul final al etapei.

În dorința de a se plasa cât mai bine pentru sprintul final, pe șoseaua îngustă, mai mulți rutieri s-au înghesuit pe partea dreaptă a șoselei, producând acel dramatic incident, gen "scapă cine poate". Bine plasat, pe față, deși lipsit de sprijinul coechipierilor de la Nippo — Vini Fantini, Eduard Grosu a dat dovadă de un curaj incredibil, la cei 22 de ani ai săi, rezistând până la capăt atacurilor mai mult sau mai puțin regulamentare ale adversarilor.

În cele din urmă, victoria în etapă a revenit italianului Sacha Modolo, de la echipa cea mai bine organizată, cu 3 cicliști în "trenulețul" de final, Lampre. Modolo a fost cronometrat în 3h03'08" (medie orară 48,161 km), urmat, în același timp, de alți sprinteri atestați ai plutonului profesionist, Nizzolo și Viviani, rusul Porșev a fost al patrulea, iar Grosu al 5-lea, un loc de bun augur, pentru o carieră care abia începe.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro