Ciclism - Turul Franței: Etapa a 15-a, câștigată de Greipel, Chris Froome tricou galben

Ciclism - Turul Franței: Etapa a 15-a, câștigată de Greipel, Chris Froome tricou galben

Germanul Andre Greipel (Lotto Soudal) și-a adjudecat duminică etapa a 15-a a Turului ciclist al Franței, al treilea său succes în actuala ediție, în timp ce britanicul Chris Froome (Sky) nu a avut probleme să-și păstreze tricoul galben de lider.

Promisă, după cum s-a spus, sprinterilor, una dintre ultimele oportunități pentru ei, etapa dintre Mende și Valence s-a încheiat, așadar, previzibil, cu o luptă între cei mai rapizi rutieri la finaluri, mai mult cu victoria celui mai bun dintre ei în actuala ediție a Marii Bucle, Greipel fiind cronometrat pe 183 km în 3h56'35". Pe locurile următoare s-au situat John Degenkolb (Germania — Giant) și norvegianul Alexander Kristoff (Katiușa), în același timp.

Cu același timp au fost cronometrați și principalii favoriți, astfel că ierarhia generală rămâne neschimbată: conduce Froome, urmat la 3'10" de columbianul Nairo Quintana (Movistar) și la 3'32" de americanul Tejay van Garderen (BMC).

Etapa a 16-a, programată luni, de la Bourg-de-Peage la Gap, este lungă de 201 km, cu 2 cățărări de categoria a 2-a, fiind punctată cu 3 stele și considerată favorabilă oamenilor puternici, din cauza vârfului Manse, dar și a coborârii imediat după ce se trece de altitudinea de 1.268 m, una complicată și riscantă.

Marți este a doua zi de pauză, pentru ca de miercuri să se dea ultimele bătălii, în Alpi, cu cel mai spectaculos vârf în penultima zi, sâmbătă, când se va trece peste Alpe d'Huez. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa