Ciclism - Vuelta: Columbianul Chaves a câștigat etapa a 2-a, cu tricoul roșu de lider ca "bonus"

Ciclism - Vuelta: Columbianul Chaves a câștigat etapa a 2-a, cu tricoul roșu de lider ca "bonus"

Columbianul Esteban Chaves (Orica GreenEdge) a câștigat etapa a 2-a a Turului ciclist al Spaniei, duminică, intrând, astfel, și în posesia tricoului roșu de lider al clasamentului general individual, după un final în forță pe cățărarea de categoria a 3-a de la sosire. 

Marcată de o cădere masivă cu 33 kilometri înainte de linia de sosire, incident care i-a inclus și pe doi dintre favoriți, italianul Vincenzo Nibali și slovacul Peter Sagan, și s-a soldat cu transportarea la spital în ambulanță a italianului Matteo Pelucchi, etapa dintre Alhaurin de la Torre și Caminito del Rey a revenit lui Chaves după 158,7 km cu timpul de 3h47'25".

Pe locurile următoare s-au situat olandezul Tom Dumoulin, la o secundă, și irlandezul Nicolas Roche, dar unii dintre rutierii importanți ai plutonului au pierdut secunde prețioase la această primă sosire în ascensiune: Nairo Quintana și Joaquim Rodriguez au venit după 26 secunde, Chris Froome, după 30 secunde, Alejandro Valverde a avut o întârziere de 31", iar Fabio Aru — de 37".

În clasamentul general, după aplicarea bonificațiilor de la sosire, Chaves are 5 secunde față de Dumoulin și 15 în fața lui Roche.

Luni este programată etapa a 3-a, între Mijas și Malaga (158 km).

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un asemenea animal ar trebui arestat!

2 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…