Ciclism - Vuelta: Columbianul Chaves a câștigat etapa a 2-a, cu tricoul roșu de lider ca "bonus"

Ciclism - Vuelta: Columbianul Chaves a câștigat etapa a 2-a, cu tricoul roșu de lider ca "bonus"

Columbianul Esteban Chaves (Orica GreenEdge) a câștigat etapa a 2-a a Turului ciclist al Spaniei, duminică, intrând, astfel, și în posesia tricoului roșu de lider al clasamentului general individual, după un final în forță pe cățărarea de categoria a 3-a de la sosire. 

Marcată de o cădere masivă cu 33 kilometri înainte de linia de sosire, incident care i-a inclus și pe doi dintre favoriți, italianul Vincenzo Nibali și slovacul Peter Sagan, și s-a soldat cu transportarea la spital în ambulanță a italianului Matteo Pelucchi, etapa dintre Alhaurin de la Torre și Caminito del Rey a revenit lui Chaves după 158,7 km cu timpul de 3h47'25".

Pe locurile următoare s-au situat olandezul Tom Dumoulin, la o secundă, și irlandezul Nicolas Roche, dar unii dintre rutierii importanți ai plutonului au pierdut secunde prețioase la această primă sosire în ascensiune: Nairo Quintana și Joaquim Rodriguez au venit după 26 secunde, Chris Froome, după 30 secunde, Alejandro Valverde a avut o întârziere de 31", iar Fabio Aru — de 37".

În clasamentul general, după aplicarea bonificațiilor de la sosire, Chaves are 5 secunde față de Dumoulin și 15 în fața lui Roche.

Luni este programată etapa a 3-a, între Mijas și Malaga (158 km).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990