Ciclism-Giro: Tricoul roz Michael Matthews, învingător în etapa a 3-a, Pozzovivo a abandonat

Ciclism-Giro: Tricoul roz Michael Matthews, învingător în etapa a 3-a, Pozzovivo a abandonat

Purtătorul tricoului roz în ediția a 98-a a Turului ciclist al Italiei, australianul Michael Matthews (Orica GreenEdge), și-a adjudecat etapa a 3-a, luni, dintre Rampallo și Sestri Levante, în Liguria, cea mai scurtă etapă a Giro 2015, dar dificilă, cu o lungă și periculoasă coborâre după cățărarea de categoria a 2-a de al Barbagelato, unde italianul Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) a suferit o căzătură dură, încheiată, din fericire, fără urmări grave, în afara abandonului previzibil.

"Este lucid și conștient", a declarat medicul-șef al cursei, prof. Giovanni Tredici, despre veteranul italian, adăugând că acesta este în afara oricărui pericol. Caravana a fost cu atât mai impresionată de acest teribil incident, cu cât, în urmă cu 4 ani, tot în această regiune a decedat, în urma unei căzături, belgianul Wouter Weylandt, și tot în etapa a 3-a.

Pe cei 136 km a etapei, Michael Matthews a fost cronometrat în 3h33'53", depășindu-i la sprint, previzibil, pe italianul Fabio Felline și pe belgianul Philipe Gilbert.

Evident, Matthews își păstrează tricoul de lider al ierarhiei generale, adăugându-și secundele de bonificație față următorii clasați, coechipierii și compatrioții lui, Simon Clarke, la 6 secunde, și Simon Gerrans, la 10 secunde acum.

Trena susținută dusă în special de echipa lui Alberto Contador, Trinkoff-Saxo, a fragmentat masiv plutonul, majoritatea concurenților sosind la mari distanțe la Sestri Levante. Astfel, cei 2 cicliști români debutanți în Giro, Serghei Țvetcov (Androni) și Eduard Grosu (Nippo — Vini Fantini), au ajuns cu o întârziere de 22'12", pierzând și alte poziții în clasamentul general. Țvetcov este acum pe locul 176, la 28'08", iar Grosu, pe 177, la 22'14" de lider, din cei 193 de rutieri rămași în competiție.

Marți se dispută etapa a 4-a, Chiavari — La Spezia (150 km), în splendida regiune Cinque Terre. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…