Ciclism-Giro: Tricoul roz Michael Matthews, învingător în etapa a 3-a, Pozzovivo a abandonat

Ciclism-Giro: Tricoul roz Michael Matthews, învingător în etapa a 3-a, Pozzovivo a abandonat

Purtătorul tricoului roz în ediția a 98-a a Turului ciclist al Italiei, australianul Michael Matthews (Orica GreenEdge), și-a adjudecat etapa a 3-a, luni, dintre Rampallo și Sestri Levante, în Liguria, cea mai scurtă etapă a Giro 2015, dar dificilă, cu o lungă și periculoasă coborâre după cățărarea de categoria a 2-a de al Barbagelato, unde italianul Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) a suferit o căzătură dură, încheiată, din fericire, fără urmări grave, în afara abandonului previzibil.

"Este lucid și conștient", a declarat medicul-șef al cursei, prof. Giovanni Tredici, despre veteranul italian, adăugând că acesta este în afara oricărui pericol. Caravana a fost cu atât mai impresionată de acest teribil incident, cu cât, în urmă cu 4 ani, tot în această regiune a decedat, în urma unei căzături, belgianul Wouter Weylandt, și tot în etapa a 3-a.

Pe cei 136 km a etapei, Michael Matthews a fost cronometrat în 3h33'53", depășindu-i la sprint, previzibil, pe italianul Fabio Felline și pe belgianul Philipe Gilbert.

Evident, Matthews își păstrează tricoul de lider al ierarhiei generale, adăugându-și secundele de bonificație față următorii clasați, coechipierii și compatrioții lui, Simon Clarke, la 6 secunde, și Simon Gerrans, la 10 secunde acum.

Trena susținută dusă în special de echipa lui Alberto Contador, Trinkoff-Saxo, a fragmentat masiv plutonul, majoritatea concurenților sosind la mari distanțe la Sestri Levante. Astfel, cei 2 cicliști români debutanți în Giro, Serghei Țvetcov (Androni) și Eduard Grosu (Nippo — Vini Fantini), au ajuns cu o întârziere de 22'12", pierzând și alte poziții în clasamentul general. Țvetcov este acum pe locul 176, la 28'08", iar Grosu, pe 177, la 22'14" de lider, din cei 193 de rutieri rămași în competiție.

Marți se dispută etapa a 4-a, Chiavari — La Spezia (150 km), în splendida regiune Cinque Terre. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...