Croația și Turcia, ultimele echipe calificate direct la EURO 2016

Croația și Turcia, ultimele echipe calificate direct la EURO 2016

Echipele de fotbal Croației și Turciei s-au calificat, marți seara, la EURO 2016, în timp ce Olanda a ratat participarea la turneul final din Franța. Croația s-a impus la limită în Malta, cu 1-0, și a profitat de eșecul Norvegiei în Italia (1-2), ocupând locul al doilea în Grupa H, în ciuda penalizării de un punct.

Turcia s-a calificat din postura de cea mai bună echipă de pe locul al treilea, grație victoriei smulse in extremis în fața Islandei, cu scorul de 1-0, coroborată cu succesul Kazahstanului în Letonia (1-0). Olanda a pierdut acasă cu Cehia (2-3) și a încheiat pe un neașteptat loc patru în Grupa A. Ultima oară când ''Portocala mecanică'' rata calificarea la EURO era în 1984.

Se cunosc 20 de echipe calificate la EURO 2016 (10 iunie — 10 iulie) din cele 24 participante: Albania, Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Croația, Elveția, Franța (echipa gazdă, calificată direct), Germania, Irlanda de Nord, Islanda, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia și Țara Galilor.

Celelalte patru participante la turneul din Franța vor fi determinate în urma unor meciuri de baraj, tur — retur, la care vor participa echipele clasate pe locul al treilea în grupele preliminare: Bosnia, Danemarca, Irlanda, Norvegia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Ungaria. Tragerea la sorți va avea loc duminică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?