Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Doi cicliști români ar putea lua startul în Giro-2015

Doi cicliști români, Serghei Țvetkov și Eduard Grosu, s-ar putea afla printre cei ce vor lua startul pe 9 mai în Turul Italiei 2015, organizatorii, firma RCS, anunțând invitarea echipelor din care aceștia fac parte, Androni Giocatoli și Nippo Vini Fantini, astfel că prezența lor în marele tur depinde doar de selecția pentru cursă din partea staff-urilor tehnice.

Dacă dintre echipele de divizie inferioară UCI ProTour, Androni Giocatoli este invitată constant la Giro, Nippo Vini Fantini reprezintă o surpriză, una dintre explicații fiind faptul că gruparea italo-japoneză l-a achiziționat în intersezon pe italianul Damiano Cunego, învingător al cursei în 2004.

În ce privește șansele celor doi rutieri români de a fi aleși de manageri pentru formațiile din Turul Italiei, ambii au certe posibilități să demonstreze până în luna mai de ce sunt în stare, chiar de luni, 19 ianuarie, când se dă startul în Argentina în Turul San Luis, unde sunt desemnați printre liderii echipelor lor, Țvetkov din postura de rutier complet, iar Grosu ca un sprinter de viitor.

În schimb, la anunțarea echipelor invitate (alături de cele 17, obligatorii, aflate în prima divizie, ProTour) a surprins alegerea grupării poloneze CCC (cu italianul Davide Rebellin, un veteran de 43 de ani, multă vreme suspendat pentru dopaj, căruia, probabil, compatrioții vor să-i mai dea o șansă) în dauna Colombia, alcătuită din cățărători atestați, lăsată deoparte, deși a fost prezentă la ultimele 2 ediții.

Ca și CCC, cu Rebellin, o altă participantă, Southeast, are în rândurile ei un veteran italian, Alessandro Petacchi (41 de ani), dar echipa s-a calificat de drept, îndeplinind un criteriu stabilit clar: victorie în Cupa Italiei, sub numele fostului sponsor, Neri Sottoli.

Firma RCS, care deține și alte curse italiene în portofoliu pe lângă Giro, a anunțat toate echipele invitate pentru aceste competiții, astfel:

Giro (9 — 31 mai): Androni (Italia), Bardiani (Italia), CCC (Polonia), Nippo Vini Fantini (Italia), Southeast (Italia)

Tirreno-Adriatico (11 — 17 martie): Bardiani (Italia), Bora (Germania), Colombia (Columbia), MTN-Qhubeka (Africa de Sud), Europcar (Franța)

Milan-Sanremo (22 martie): Androni (Italia), Bardiani (Italia), Bora (Germania), CCC (Polonia), Cofidis (Franța), Colombia (Columbia), MTN-Qhubeka (Africa de Sud), Novo Nordisk (SUA)

Turul Lombardiei (4 octombrie): Androni (Italia), Bardiani (Italia), Bora (Germania), CCC (Polonia), Colombia (Columbia), Nippo Vini Fantini (Italia), Southeast (Italia), UnitedHealthcare (SUA).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

3 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

4 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

5 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi