Elisabeta Lipă şi-a depus candidatura la preşedinţia COSR

Elisabeta Lipă şi-a depus candidatura la preşedinţia COSR

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus candidatura la conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, devenind astfel a treia persoană care se înscrie în lupta pentru şefia COSR, după Octavian Bellu şi Alin Petrache.

Elisabeta Lipă (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Mi-am depus candidatura pentru că am multe arătat şi de demonstrat, eu sunt o fire ambiţioasă şi nu pot sta deoparte. Acum suntem la jumătatea ciclului olimpic, am o strategie pe care am depus-o la COSR, dar nu pot concepe să se spună că la Jocurile Olimpice (n.r. - de la Rio) va fi un dezastru. Trebuie să fim atenţi la ce cuvinte folosim pentru că trebuie să impulsionăm sportivii. Ce rezultat să aşteptăm de la sportivi când li s-a pus deja o etichetă? Nu pot spune că ceea ce s-a făcut până acum nu a fost bine, dar sunt lucruri pe care le voi face pentru a fi mai bine", declarat Lipă, pentru MEDIAFAX.

Elisabeta Lipă s-a născut la 26 octombrie 1964, la Siret, judeţul Suceava. A practicat canotajul de la vârsta de 15 ani, cucerind cinci medalii olimpice de aur. În palmaresul său mai figurează două medalii de argint şi una de bronz la JO, o medalie de aur, nouă medalii de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale.

Din 2009, ea este preşedintele CS Dinamo, având gradul de chestor, şi tot din acelaşi an este preşedintele FR de Canotaj. De asemenea, este vicepreşedinte al COSR din 2013.

Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului din 15 aprilie. Morariu, în vârstă de 53 de ani, a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Candidaturile la preşedinţia COSR se pot depune până marţi, iar alegerile vor avea loc la 29 mai. Până în prezent şi-au mai anunţat candidaturile preşedintele FR Rugby, Alin Petrache, şi antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria