F1: "Este incredibil să-l egalez pe Senna, idolul meu", a declarat Lewis Hamilton

F1: "Este incredibil să-l egalez pe Senna, idolul meu", a declarat Lewis Hamilton

Pilotul britanic Lewis Hamilton a intrat în istoria Formulei 1, prin al treilea său titlu mondial, cucerit duminică, la Austin (Texas), egalându-l alături pe brazilianul Ayrton Senna, idolul său. "Este incredibil, a fost idolul meu din copilărie, modelul meu", a spus Hamilton într-o conferință de presă, citată de AFP.

"Am realizat un vis din copilărie, încă îmi este greu să-mi explic ce simt. În acest moment în care vă vorbesc, îmi aduc aminte de primul Grand Prix, a fost Marele Premiu al Marii Britanii, la care am asistat, copil fiind, alături de tatăl meu. Să spun acum că sunt triplu campion mondial este absolut incredibil! Vreau să le mulțumesc părinților mei pentru toate sacrificiile făcute. Vreau, de asemenea, să transmit un mesaj tinerilor piloți din lumea întreagă: niciodată nu trebuie să renunți și să-ți pierzi speranța. De multe ori, pe parcursul acestei zile, am crezut că am pierdut cursa, dar nu mi-am pierdut speranța", a adăugat Hamilton.

"Acest al treilea titlu are și o semnificație specială pentru mine, pentru că l-am egalat pe legendarul Ayron Senna, idolul copilăriei mele, modelul meu. Cu trei titluri, ca și el, este un lucru pe care nu l-am crezut posibil niciodată. Când eram copil, voiam să fiu campion mondial, iar acum este o nebunie să aud spunându-se că sunt triplu campion mondial. Trei titluri mondiale la fel ca Senna, a fost un obiectiv pe care îl aveam undeva în capul meu, chiar dacă nu m-am născut brazilian. De acum înainte, voi încerca să continui să merg cât mai departe posibil, fără să-mi fixez obiective referitor la numărul de titluri sau de victorii",
a mai precizat pilotul britanic.

Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite , duminică, la Austin (Texas), și și-a adjudecat, astfel, al treilea său titlu de campion mondial.

Hamilton (30 ani), care a mai cucerit titlul mondial în 2008 și în 2014, nu mai poate fi ajuns în clasamentul general al piloților indiferent de rezultatele din ultimele trei curse ale sezonului.

Lewis Hamilton a devenit primul britanic câștigător de titluri mondiale consecutive la Formula 1, dar și primul care a reușit 10 victorii sau mai multe în sezoane succesive. El și-a trecut în palmares a 43-a victorie din carieră.

Pilotul britanicul a fost urmat în clasamentul final al cursei de la Austin de coechipierul său german Nico Rosberg, care a plecat din pole position pe Circuitul Americilor (5,513 km). Podiumul a fost completat de alt german, fostul campion mondial Sebastian Vettel (Ferrari). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu