Federer și Wawrinka, adversari în semifinalele Openului Statelor Unite

Federer și Wawrinka, adversari în semifinalele Openului Statelor Unite

Tenismenii Roger Federer și Stanislas Wawrinka vor fi adversari într-o semifinală sută la sută elvețiană la Openul Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, dotat cu premii în valoare totală de 42,25 milioane de dolari, după ce au reușit să câștige meciurile disputate miercuri la Flushing Meadows.

Federer (34 ani), fostul număr unu mondial și al doilea favorit al competiției de la New York, speră să devină cel mai vârstnic campion la US Open din ultimii 45 de ani. El a trecut fără probleme în sferturile de finală, cu 6-3, 6-3, 6-1, de francezul Richard Gasquet (cap de serie numărul 12), după o oră și 27 minute de joc, asigurându-și prezența în penultimul act al acestui turneu pentru a 10-a oară în cariera sa.

Wawrinka (30 ani), clasat pe locul 5 în ierarhia ATP, a fost la fel de expeditiv în sferturi, impunându-se cu 6-4, 6-4, 6-0 în fața lui Kevin Anderson (cap de serie numărul 15), la două zile după cel mai frumos succes din cariera sud-africanului, în fața britanicului Andy Murray, numărul 3 mondial.

Referindu-se la duelul de vineri, cu colegul său din echipa de Cupa Davis a Elveției, alături de care a câștigat "Salatiera de Argint" în 2014, Federer a precizat: "Ne cunoaștem bine, chiar foarte bine. Uneori este de-a dreptul bizar când ne aflăm față în față pe teren, deoarece îmi dau seama că știe ce voi face".

Roger Federer a câștigat 16 dintre cele 19 meciuri disputate împotriva lui Stanislas Wawrinka în circuitul profesionist, însă "Stan" a reușit să obțină victoria în ultimul lor duel direct, anul acesta, în optimile de finală de la Roland Garros (6-4, 6-3, 7-6).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale