Federer, victorios în fața lui Novak Djokovic, la Turneul Campionilor

Federer, victorios în fața lui Novak Djokovic, la Turneul Campionilor

Tenismanul elvețian Roger Federer l-a învins pe liderul mondial Novak Djokovic, cu 7-5, 6-2, marți seara, într-un meci din Grupa Stan Smith a Turneului Campionilor de la Londra și a pus astfel capăt unei serii de 23 de victorii consecutive a sârbului. Federer (34 ani) și-a asigurat astfel calificarea în semifinale.

Djokovic, campion la O2 Arena în ultimii trei ani, nu a mai pierdut în sală din 2012, având o serie de 38 de victorii consecutive.

Federer și Djokovic erau la egalitate înaintea acestei confruntări, cu 21 de victorii directe fiecare.

Elvețianul l-a mai învins în grupă pe cehul Tomas Berdych și va juca ultimul meci contra japonezului Kei Nishikori. Djokovic va trebui să îl învingă joi pe Berdych în două seturi pentru a fi sigur de prezența în penultimul act al competiției.

În alt meci jucat marți, Kei Nishikori a dispus de Tomas Berdych cu 7-5, 3-6, 6-3.

În Grupa "Ashe/Smith", la dublu, americanii Bob și Mike Bryan i-au învins pe italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini cu 6-3, 6-2, după ce perechea româno-indiană Florin Mergea/Rohan Bopanna a trecut cu 6-3, 7-6 (5) de cuplul Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia) și s-a calificat în semifinale.

Mergea și Bopanna sunt lideri, cu 2 victorii (4-0 la seturi), urmați de frații Bryan, o victorie și o înfrângere (2-2), Murray/Peers, o victorie și o înfrângere (2-3), și italienii Bolelli/Fognini, 2 înfrângeri (1-4).

Joi vor avea loc meciurile Mergea/Bopanna — Bolelli/Fognini și Bryan/Bryan — Murray/Peers.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria