Fotbal: Beckenbauer admite doar "o greșeală" în scandalul privind atribuirea CM 2006

Legenda fotbalului german Franz Beckenbauer a recunoscut luni, pentru prima oară, că a comis "o greșeală" în presupusul scandal din jurul atribuirii Cupei Mondiale de fotbal din 2006 Germaniei, dar fără să aducă nici cea mai mică lămurire în privința acțiunilor sale sau ale Federației germane de fotbal (DFB), informează AFP. 

"Pentru a obține o subvenție din partea FIFA, noi am acceptat o propunere venită de la comisia de finanțe a FIFA. Port responsabilitatea acestei greșeli în calitate de președinte al Comitetului de organizare de la acea vreme", a afirmat "Kaiserul" într-o scurtă declarație de presă făcută luni.

Totodată, a asigurat Beckenbauer, "nu au existat voturi cumpărate pentru a obține organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2006".

Este pentru prima oară când fostul campion mondial cu echipa Germaniei recunoaște o greșeală în scandalul care a izbucnit în fotbalul german de zece zile. Însă el nu a furnizat niciun fel de date privind această "greșeală", nici despre natura sau valoarea subvenției FIFA și nici despre "propunerea" făcută la acea vreme comisiei de finanțe a FIFA.

Magazinul german Der Spiegel a afirmat că comitetul de candidatură german a cumpărat voturi pentru obținerea organizării turneului final al CM din 2006.

Federația germană de fotbal (DFB) a negat aceste dezvăluiri, recunoscând totuși plata unei sume de 6,7 milioane de euro către FIFA, dar fără legătură cu această competiție.

DFB a precizat că nu s-au găsit indicii că acești bani ar fi fost implicați în procesul de obținere a organizării CM 2006 de către Germania, dar va urmări dacă această sumă de bani a fost utilizată într-un program cultural al FIFA, destinația preconizată a acestor fonduri.

Germania a obținut organizarea cu 12 voturi, față de 11 Africa de Sud, după ce neozeelandezul Charles Dempsey s-a abținut în ultimul tur de scrutin.

Mondialul 2006, câștigat de Italia, a lăsat o amintire puternică în Germania, grație climei foarte blânde și atmosferei foarte plăcute. Germanii vorbesc despre această competiție ca fiind "povestea de vară" din 2006. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 Stenograme DNA / Deputatul PSD Căprar spunea că-i duce bani lui Dragnea. Dăncilă, Fifor și Cuc apar și ei

3 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

4 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

5 ULTIMĂ ORĂ / Scandal în CSM după ce Țînț n-a ieșit din primul tur!

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?