Fotbal: Candidatura lui Platini la președinția FIFA nu va fi examinată cât timp conducătorul UEFA este suspendat

Candidatura francezului Michel Platini la președinția FIFA nu va fi examinată de către Comisia electorală a instanței mondiale pe durata suspendării sale de de 90 de zile, pronunțată pe 8 octombrie, a anunțat organul suprem al fotbalului mondial într-un comunicat dat publicității marți.

Dacă această suspendare va fi ridicată sau va expira (în prima săptămână a lunii ianuarie, în cazul lui Platini), înaintea datei alegerilor, care a fost menținută pentru 26 februarie, Comisia electorală ad hoc "va lua decizia" la momentul respectiv, a indicat președintele acestei comisii, Domenico Scala, citat de AFP.

Michel Platini, președinte al UEFA din 2007, care aspiră la președinția FIFA începând de anul viitor, a fost suspendat pentru 90 de zile de către Comisia de etică a FIFA, împreună cu actualul conducător al Federației internaționale, Sepp Blatter, și cu secretarul general al forului fotbalistic mondial, Jerome Valcke.

Președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, face obiectul unei proceduri penale în Elveția, pentru faptul că i-a plătit 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) lui Michel Platini, care a activat o perioadă în calitate de consilier al elvețianului. Șeful FIFA este acuzat totodată că a vândut mult sub prețul pieței drepturile TV pentru Mondialele din 2010 și 2014 Federației din Caraibe, în 2005.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake