Fotbal: Candidatura lui Platini la președinția FIFA nu va fi examinată cât timp conducătorul UEFA este suspendat

Fotbal: Candidatura lui Platini la președinția FIFA nu va fi examinată cât timp conducătorul UEFA este suspendat

Candidatura francezului Michel Platini la președinția FIFA nu va fi examinată de către Comisia electorală a instanței mondiale pe durata suspendării sale de de 90 de zile, pronunțată pe 8 octombrie, a anunțat organul suprem al fotbalului mondial într-un comunicat dat publicității marți.

Dacă această suspendare va fi ridicată sau va expira (în prima săptămână a lunii ianuarie, în cazul lui Platini), înaintea datei alegerilor, care a fost menținută pentru 26 februarie, Comisia electorală ad hoc "va lua decizia" la momentul respectiv, a indicat președintele acestei comisii, Domenico Scala, citat de AFP.

Michel Platini, președinte al UEFA din 2007, care aspiră la președinția FIFA începând de anul viitor, a fost suspendat pentru 90 de zile de către Comisia de etică a FIFA, împreună cu actualul conducător al Federației internaționale, Sepp Blatter, și cu secretarul general al forului fotbalistic mondial, Jerome Valcke.

Președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, face obiectul unei proceduri penale în Elveția, pentru faptul că i-a plătit 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) lui Michel Platini, care a activat o perioadă în calitate de consilier al elvețianului. Șeful FIFA este acuzat totodată că a vândut mult sub prețul pieței drepturile TV pentru Mondialele din 2010 și 2014 Federației din Caraibe, în 2005.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Germania, cea mai bogată țară din Europa, cu un sistem de sănătate considerat model, rămâne fără paturi de ter…

2 VIDEO Cel mai bogat traficant de droguri din București se ascundea într-un palat de 1 milion de euro

3 Dan Dungaciu / Cum se conduce o ţară? Cel mai performant guvern liberal din istorie

4 A fost localizat inelul cu diamant de la PSD

5 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela