Fotbal: Candidatura lui Platini la președinția FIFA nu va fi examinată cât timp conducătorul UEFA este suspendat

Fotbal: Candidatura lui Platini la președinția FIFA nu va fi examinată cât timp conducătorul UEFA este suspendat

Candidatura francezului Michel Platini la președinția FIFA nu va fi examinată de către Comisia electorală a instanței mondiale pe durata suspendării sale de de 90 de zile, pronunțată pe 8 octombrie, a anunțat organul suprem al fotbalului mondial într-un comunicat dat publicității marți.

Dacă această suspendare va fi ridicată sau va expira (în prima săptămână a lunii ianuarie, în cazul lui Platini), înaintea datei alegerilor, care a fost menținută pentru 26 februarie, Comisia electorală ad hoc "va lua decizia" la momentul respectiv, a indicat președintele acestei comisii, Domenico Scala, citat de AFP.

Michel Platini, președinte al UEFA din 2007, care aspiră la președinția FIFA începând de anul viitor, a fost suspendat pentru 90 de zile de către Comisia de etică a FIFA, împreună cu actualul conducător al Federației internaționale, Sepp Blatter, și cu secretarul general al forului fotbalistic mondial, Jerome Valcke.

Președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, face obiectul unei proceduri penale în Elveția, pentru faptul că i-a plătit 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) lui Michel Platini, care a activat o perioadă în calitate de consilier al elvețianului. Șeful FIFA este acuzat totodată că a vândut mult sub prețul pieței drepturile TV pentru Mondialele din 2010 și 2014 Federației din Caraibe, în 2005.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?