Fotbal: Echipele din Grecia, amenințate de FIFA și UEFA cu excluderea din competițiile internaționale

FIFA și UEFA au amenințat luni cu excluderea din competițiile internaționale toate echipele și selecționatele din Grecia, dacă guvernul acestei țări va aproba un proiect de lege care, conform Federației elene de fotbal, va permite amestecul politicului în gestionarea acestui sport.

Reprezentativa Greciei face parte din aceeași grupă cu cea a României în preliminariile Campionatului European de fotbal ediția 2016.

Conform presei locale, FIFA și UEFA au trimis luni scrisori Federației de fotbal de la Atena (EPO) pentru a-și exprima susținerea față de acest for și, totodată, opoziția față de decizia executivului grec.

"Proiectul de lege prezentat de guvern constituie o amenințare la adresa autonomiei Federației de fotbal din Grecia", a declarat pentru agenția EFE o sursă din cadrul EPO care a refuzat, însă, să comenteze conținutul scrisorilor respective.

Printre cele mai controversate puncte din proiectul de lege se numără limitarea mandatelor pentru conducătorii federației la cel mult două și schimbarea sistemului de alegere a membrilor acestui for, precum și a procedurii de desemnare a arbitrilor.

În cazul în care va fi aprobată, noua lege va face mai riguroase criteriile pentru cei care aspiră să facă parte din comisia care desemnează arbitrii la meciurile de fotbal.

"Ceea ce îi deranjează cel mai mult pe responsabilii EPO este limitarea la maximum două mandate, prevăzută în proiectul de lege, precum și schimbările în procedura de desemnare a arbitrilor", a precizat o sursă din Ministerul grec al Culturii și Sportului, citată de EFE.

Nu este pentru prima oară când FIFA și UEFA intervin în Grecia pentru a apăra autonomia federației elene de fotbal față de posibilele ingerințe ale statului.

În 2006, ambele organisme au decis să excludă toate echipele și selecționatele grecești din competițiile internaționale pentru un caz similar, revocând decizia doar atunci când guvernul a făcut un pas înapoi.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar