Fotbal: Echipele din Grecia, amenințate de FIFA și UEFA cu excluderea din competițiile internaționale

Fotbal: Echipele din Grecia, amenințate de FIFA și UEFA cu excluderea din competițiile internaționale

FIFA și UEFA au amenințat luni cu excluderea din competițiile internaționale toate echipele și selecționatele din Grecia, dacă guvernul acestei țări va aproba un proiect de lege care, conform Federației elene de fotbal, va permite amestecul politicului în gestionarea acestui sport.

Reprezentativa Greciei face parte din aceeași grupă cu cea a României în preliminariile Campionatului European de fotbal ediția 2016.

Conform presei locale, FIFA și UEFA au trimis luni scrisori Federației de fotbal de la Atena (EPO) pentru a-și exprima susținerea față de acest for și, totodată, opoziția față de decizia executivului grec.

"Proiectul de lege prezentat de guvern constituie o amenințare la adresa autonomiei Federației de fotbal din Grecia", a declarat pentru agenția EFE o sursă din cadrul EPO care a refuzat, însă, să comenteze conținutul scrisorilor respective.

Printre cele mai controversate puncte din proiectul de lege se numără limitarea mandatelor pentru conducătorii federației la cel mult două și schimbarea sistemului de alegere a membrilor acestui for, precum și a procedurii de desemnare a arbitrilor.

În cazul în care va fi aprobată, noua lege va face mai riguroase criteriile pentru cei care aspiră să facă parte din comisia care desemnează arbitrii la meciurile de fotbal.

"Ceea ce îi deranjează cel mai mult pe responsabilii EPO este limitarea la maximum două mandate, prevăzută în proiectul de lege, precum și schimbările în procedura de desemnare a arbitrilor", a precizat o sursă din Ministerul grec al Culturii și Sportului, citată de EFE.

Nu este pentru prima oară când FIFA și UEFA intervin în Grecia pentru a apăra autonomia federației elene de fotbal față de posibilele ingerințe ale statului.

În 2006, ambele organisme au decis să excludă toate echipele și selecționatele grecești din competițiile internaționale pentru un caz similar, revocând decizia doar atunci când guvernul a făcut un pas înapoi.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile