Fotbal: Johan Cruyff, triplu câștigător al Balonului de Aur, diagnosticat cu cancer la plămâni

Fotbal: Johan Cruyff, triplu câștigător al Balonului de Aur, diagnosticat cu cancer la plămâni

Legendarul fotbalist olandez Johan Cruyff, fost jucător și antrenor al echipei FC Barcelona, triplu câștigător al trofeului Balonul de Aur, suferă de cancer la plămâni, anunță presa spaniolă. Conform postului catalan de radio Rac1, maladia i-a fost depistată în cursul zilei de marți, iar acum olandezul efectuează o serie de examene medicale pentru a avea un diagnostic cât mai precis și a cunoaște evoluția bolii.

În urmă cu 24 de ani, Cruyff a fost supus unei dificile intervenții chirurgicale la inimă.

În vârstă de 68 de ani, Johan Cruyff a cucerit Balonul de Aur în 1971, 1973 și 1974, fiind considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. El și-a început cariera la Ajax Amsterdam, club cu care a reușit să câștige numeroase trofee, printre care și trei Cupe ale Campionilor Europeni (1971, 1972 și 1973), ultimele două sub comanda antrenorului românul Ștefan Covaci. În 1973, Cruyff s-a transferat la FC Barcelona, echipă pentru care a evoluat timp de cinci ani și pe care a și antrenat-o ulterior, între 1998 și 1996. Cu Barca, olandezul a cucerit un titlu ca jucător (1974) și patru ca antrenor (1991, 1992, 1993, 1994), reușind să câștige totodată prima Cupă a Campionilor Europeni din istoria clubului catalan (1992).

Fostul internațional olandez a mai jucat în cursul carierei sale la cluburile Levante și Feyenoord Rotterdam, precum și în fotbalul nord-american, la Los Angeles Aztecs și Washington Diplomats.

Cu selecționata Olandei, Johan Cruyff a disputat finala Cupei Mondiale de fotbal din 1974 (pierdută în fața Germaniei, scor 1-2) și s-a clasat pe locul al treilea la Campionatul European din 1976. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…