Fotbal: Michel Platini va candida pentru președinția FIFA

Fostul fotbalist francez Michel Platini, președintele UEFA, a anunțat, miercuri, că va candida pentru președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), transmite AGERPRES. Platini, în vârstă de 60 de ani, a oficializat decizia sa de a candida printr-o scrisoare trimisă celor 209 membri ai FIFA și publicată de UEFA.

''A fost o decizie foarte personală, atent studiată, una în care am cântărit viitorul fotbalului și viitorul meu'', afirmă Platini pe site-ul forului continental.

''Sunt momente în viață când trebuie să îți iei destinul în propriile mâini. Am ajuns într-unul dintre acele momente decisive'', a mai spus fostul internațional francez.

FIFA se confruntă cu un imens scandal de corupție, iar președintele său, elvețianul Joseph Blatter, a anunțat că își depune demisia, la doar câteva zile după ce fusese reales pentru un al cincilea mandat. Pe 27 mai, șapte membri ai Comitetului Executiv FIFA au fost arestați la Zurich, cu trei zile înaintea scrutinului.

Alegerile se vor desfășura în cadrul unui Congres extraordinar prevăzut pentru data de 26 februarie 2016, iar Platini se anunță a fi marele favorit.

Și-au mai manifestat intenția de a candida fostul mare fotbalist brazilian Zico, președintele federației liberiene de fotbal, Musa Bility, precum și iordanianul Ali Bin Al Hussein, adversarul lui Blatter la alegerile din mai. O altă posibilă candidatură este cea a argentinianului Diego Maradona, considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie.

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 26 octombrie, iar un postulant va trebui să aibă susținerea a cinci federații membre FIFA, dosarul său urmând să fie validat de o comisie de etică a FIFA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

2 Imaginea care arată că ruşii sunt în stare de orice / Să credem în vaccinul lui Putin?

3 Pe „liberala” asta scrie mare Vosganian. Era crudă ca para-n pârg când „vulturul” armean a luat-o sub aripă...

4 Maria, fiica lui Vladimir Putin care a testat vaccinul anti-coronavirus

5 Control la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei după ce mascații trimiși să descindă la casa Duduienilor au…