Fotbal: Michel Platini va candida pentru președinția FIFA

Fostul fotbalist francez Michel Platini, președintele UEFA, a anunțat, miercuri, că va candida pentru președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), transmite AGERPRES. Platini, în vârstă de 60 de ani, a oficializat decizia sa de a candida printr-o scrisoare trimisă celor 209 membri ai FIFA și publicată de UEFA.

''A fost o decizie foarte personală, atent studiată, una în care am cântărit viitorul fotbalului și viitorul meu'', afirmă Platini pe site-ul forului continental.

''Sunt momente în viață când trebuie să îți iei destinul în propriile mâini. Am ajuns într-unul dintre acele momente decisive'', a mai spus fostul internațional francez.

FIFA se confruntă cu un imens scandal de corupție, iar președintele său, elvețianul Joseph Blatter, a anunțat că își depune demisia, la doar câteva zile după ce fusese reales pentru un al cincilea mandat. Pe 27 mai, șapte membri ai Comitetului Executiv FIFA au fost arestați la Zurich, cu trei zile înaintea scrutinului.

Alegerile se vor desfășura în cadrul unui Congres extraordinar prevăzut pentru data de 26 februarie 2016, iar Platini se anunță a fi marele favorit.

Și-au mai manifestat intenția de a candida fostul mare fotbalist brazilian Zico, președintele federației liberiene de fotbal, Musa Bility, precum și iordanianul Ali Bin Al Hussein, adversarul lui Blatter la alegerile din mai. O altă posibilă candidatură este cea a argentinianului Diego Maradona, considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie.

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 26 octombrie, iar un postulant va trebui să aibă susținerea a cinci federații membre FIFA, dosarul său urmând să fie validat de o comisie de etică a FIFA. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?