Fotbal: Sâmbătă s-a disputat primul meci în prima ligă a Crimeei

Fotbal: Sâmbătă s-a disputat primul meci în prima ligă a Crimeei

Primul meci disputat vreodată în nou-creata primă ligă de fotbal a Crimeei a avut loc sâmbătă, când gazdele de la SKChF Sevastopol au remizat, 2-2, cu TSK Tavria, din regiunea capitalei, Simferopol.

Peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia pe 18 martie 2014, prin invadarea Ucrainei, al cărei fost președinte Viktor Ianukovici a fugit, renunțând la funcție. În iulie anul trecut, 4 cluburi din Crimeea au jucat în divizia secundă a Rusiei, cu aprobarea Federației ruse de fotbal.

Imediat, Federația de fotbal a Ucrainei a protestat împotriva acestei decizii, iar pe 4 decembrie UEFA a suspendat toate cele 4 cluburi, interzicându-le să joace pentru campionatul rus din ianuarie 2015, anunțând Crimeea drept "zonă specială". La recomandarea UEFA, a fost creată o federație independentă din peninsulă, cu sprijinul ministrului rus al sportului, Vitali Mutko.

Opt echipe din 8 orașe vor lua parte la campionatul Crimeei ediția 2015-2016, acestea urmând să joace fiecare cu fiecare de 4 ori, ceea ce înseamnă 28 de partide de fiecare formație.

Campionatul se va încheia în mai 2016, cu o primă divizie care se dispută paralel cu Prima Ligă, cu sistem de retrogradare și promovare. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”