Fotbal: Steaua, locul 31 între cele mai bune echipe din cupele europene; Dinamo - locul 62

Steaua București ocupă locul 31 în clasamentul celor mai bune echipe din istoria cupelor europene de fotbal, cu 29 de puncte, în timp ce Dinamo București se află pe locul 62, cu 16 puncte. 

Clasamentul este stabilit de prestigiosul ziar sportiv francez L'Equipe, pe baza rezultatelor înregistrate de echipelor de pe Bătrânul Continent în cei 60 de ani care au trecut de la prima ediție a unei competiții europene intercluburi, câștigată de Real Madrid, în sezonul 1955-1956.

Steaua București, grupare înființată în anul 1947, este singura echipă din România care are în palmares un trofeu continental, Cupa Campionilor Europeni, cucerită în anul 1986, după o finală câștigată la loviturile de departajare în fața formației spaniole FC Barcelona (2-0). Roș-albaștrii au cucerit, un an mai târziu, Supercupa Europei, în fața echipei Dinamo Kiev, după care au mai disputat o finală în cea mai importantă competiție continentală intercluburi, pierdută în fața italienilor de la AC Milan (0-4).

Dinamo București, fondată în 1948, este prima echipă din țara noastră care a atins semifinalele unei cupe europene, în sezonul 1983/1984, când a fost învinsă în penultimul act al Cupei Campionilor Europeni de FC Liverpool, viitoarea câștigătoare a trofeului. Alb-roșii au mai disputat o semifinală și în Cupa Cupelor, în 1990, pierdută în fața belgienilor de la Anderlecht Bruxelles. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă