Fotbal: Steaua, locul 31 între cele mai bune echipe din cupele europene; Dinamo - locul 62

Fotbal: Steaua, locul 31 între cele mai bune echipe din cupele europene; Dinamo - locul 62

Steaua București ocupă locul 31 în clasamentul celor mai bune echipe din istoria cupelor europene de fotbal, cu 29 de puncte, în timp ce Dinamo București se află pe locul 62, cu 16 puncte. 

Clasamentul este stabilit de prestigiosul ziar sportiv francez L'Equipe, pe baza rezultatelor înregistrate de echipelor de pe Bătrânul Continent în cei 60 de ani care au trecut de la prima ediție a unei competiții europene intercluburi, câștigată de Real Madrid, în sezonul 1955-1956.

Steaua București, grupare înființată în anul 1947, este singura echipă din România care are în palmares un trofeu continental, Cupa Campionilor Europeni, cucerită în anul 1986, după o finală câștigată la loviturile de departajare în fața formației spaniole FC Barcelona (2-0). Roș-albaștrii au cucerit, un an mai târziu, Supercupa Europei, în fața echipei Dinamo Kiev, după care au mai disputat o finală în cea mai importantă competiție continentală intercluburi, pierdută în fața italienilor de la AC Milan (0-4).

Dinamo București, fondată în 1948, este prima echipă din țara noastră care a atins semifinalele unei cupe europene, în sezonul 1983/1984, când a fost învinsă în penultimul act al Cupei Campionilor Europeni de FC Liverpool, viitoarea câștigătoare a trofeului. Alb-roșii au mai disputat o semifinală și în Cupa Cupelor, în 1990, pierdută în fața belgienilor de la Anderlecht Bruxelles. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…