Germania și Polonia s-au calificat la EURO 2016

Germania și Polonia s-au calificat la EURO 2016

Germania și Polonia s-au calificat la EURO 2016 la fotbal din Grupa D a preliminariilor, după victoriile la limită obținute duminică seara, pe teren propriu. Campioana mondială Germania s-a chinuit cu modesta Georgia, pe care a învins-o în cele din urmă cu 2-1, printr-un gol înscris de rezerva Max Kruse, în min. 79. Nationalmannschaft a deschis scorul prin Thomas Mueller (50), din penalty, dar Kankava a egalat trei minute mai târziu. Echipa lui Joachim Loew a irosit numeroase ocazii de gol în acest meci.

Polonia, viitoarea adversară a României în preliminariile CM 2018, a dispus de Irlanda cu 2-1, într-o partidă cu calificarea pe masă. Grzegorz Krychowiak a deschis scorul pentru gazde (13), dar Jonathan Walters a egalat trei minute mai târziu, dintr-un penalty controversat. Robert Lewandowski (42) a reușit golul victoriei și al calificării. Ex-stelistul Lukasz Szukala a intrat pe teren în min. 78 al meciului.

Pentru EURO 2016 (10 iunie — 10 iulie) se cunosc acum 16 din cele 24 de echipe participante: Albania, Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Elveția, Franța (echipa gazdă, calificată direct), Germania, Irlanda de Nord, Islanda, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania și Țara Galilor. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 În România nimic nu este întâmplător...

4 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

5 Telenovelă locală / „Împăratul înghețatei” din România, super-petrecere pe yacht cu „Prințesa prăjiturilor” de l…