Horia Tecău: Am avut ceva emoții, sunt foarte fericit. Au fost două săptămâni extraordinare

Horia Tecău: Am avut ceva emoții, sunt foarte fericit. Au fost două săptămâni extraordinare

Tenismanul Horia Tecau a declarat, sambata, dupa ce a castigat proba de dublu la Wimbledon alaturi de Jean-Julien Rojer, ca este foarte fericit si a mentionat ca dimineata a avut ceva emotii, avand in vedere faptul ca a jucat anterior trei finale la turneul londonez si le-a pierdut. Perechea Horia Tecau - Jean-Julien Rojer a castigat, sambata, proba de dublu la Wimbledon. Horia Tecau a devenit al doilea roman, dupa Ilie Nastase, campion la Wimbledon.

"Sunt foarte fericit. Am mai jucat trei finale. A fost foarte emotionat sa pierd finalele precedente, pentru ca acesta este unul din turneele mele preferate. Am castigat aici de doua ori ca junior. Imi doream sa revin si sa ma impun la seniori. A fost greu faptul ca am pierdut trei finale si extraordinar ca am ajuns in a patra. Pentru noi au fost doua saptamani extraordinare, cu unele meciuri dificile. Am avut ceva emotii in aceasta dimineata, pentru ca am pierdut trei finale. Imi doream sa abordez meciul cum trebuie, sa profit de sanse, sa joc asa cum imi doresc si sa ma bucur de participarea in finala", a spus Tecau.

Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 4, a castigat, sambata, turneul de la Wimbledon la dublu, dupa ce a invins in finala cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), favorit 13, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Acesta este primul titlu de dublu masculin la un Grand Slam pentru Tecau. Horia Tecau a mai castigat un titlu de Grand Slam, insa la dublu mixt, in 2012, la Australian Open. Tecau a mai jucat finala de la Wimbledon in 2010, in 2011 si in 2012, impreuna cu suedezul Robert Lindstedt, ei fiind invinsi de fiecare data de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), Mike Bryan/Bob Bryan (SUA), respectiv Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca).

Tecau, in varsta de 30 de ani, a mai castigat la Wimbledon in 2002 si 2003 la juniori, alaturi de Florin Mergea. La Wimbledon, in acest an, Tecau si Rojer au trecut in semifinale de Mergea si indianul Rohan Bopanna.

In acest an, Tecau si Rojer s-au mai impus la competitia de la Rotterdam, dupa ce in 2014 au castigat opt turnee.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia