Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Charleston

Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Charleston

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, miercuri, după ce a învins-o pe kazaha Iaroslava Șvedova, cu 6-0, 6-7 (4), 6-4. Begu, cap de serie nr. 13, s-a impus după două ore și 14 minute și și-a asigurat un cec de 8.670 dolari și 55 de puncte WTA.

Irina Begu (24 ani), numărul 36 mondial, și-a luat astfel revanșa în fața kazahei de 27 ani, aflată pe locul 78 în clasamentul WTA, care câștigase singurul meci direct de până acum, în 2011, în primul tur la Fes (Maroc), cu 6-3, 6-2.

Românca va juca în optimi la Charleston cu rusoaica Ekaterina Makarova (26 ani), a doua favorită, care a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de chinezoaica Shuai Zhang, 5-7, 6-3, 6-2.

Begu a câștigat primul său meci cu Makarova (8 WTA), cu 6-4, 6-4, anul trecut, în optimi la Moscova, turneu a cărui finală a disputat-o cu altă rusoaică, Anastasia Pavliucenkova. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro