Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Charleston

Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Charleston

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, miercuri, după ce a învins-o pe kazaha Iaroslava Șvedova, cu 6-0, 6-7 (4), 6-4. Begu, cap de serie nr. 13, s-a impus după două ore și 14 minute și și-a asigurat un cec de 8.670 dolari și 55 de puncte WTA.

Irina Begu (24 ani), numărul 36 mondial, și-a luat astfel revanșa în fața kazahei de 27 ani, aflată pe locul 78 în clasamentul WTA, care câștigase singurul meci direct de până acum, în 2011, în primul tur la Fes (Maroc), cu 6-3, 6-2.

Românca va juca în optimi la Charleston cu rusoaica Ekaterina Makarova (26 ani), a doua favorită, care a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de chinezoaica Shuai Zhang, 5-7, 6-3, 6-2.

Begu a câștigat primul său meci cu Makarova (8 WTA), cu 6-4, 6-4, anul trecut, în optimi la Moscova, turneu a cărui finală a disputat-o cu altă rusoaică, Anastasia Pavliucenkova. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990