Irina Begu și Monica Niculescu s-au oprit în sferturile de finală la Washington

Irina Begu și Monica Niculescu s-au oprit în sferturile de finală la Washington

Jucătoarele române de tenis Irina-Camelia Begu și Monica Niculescu au fost eliminate vineri în sferturile de finală la turneul WTA de la Washington, dotat cu premii în valoare totală de 226.750 dolari. Irina Begu (24 ani, locul 29 WTA), desemnată cap de serie numărul 6 la această competiție, s-a înclinat în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-1, în fața principalei favorite, rusoaica Ekaterina Makarova.

Monica Niculescu (27 ani, locul 39 mondial) a abandonat primul set al întâlnirii cu cea de-a doua favorită a acestui turneu, australianca Samatha Stosur, la scorul de 4-0 în favoarea adversarei sale, reprezenta României acuzând dureri în zona abdominală.

Accederea în sferturile de finală le-a asigurat celor două jucătoare din țara noastră câte un cec în valoare de 6.200 dolari și 60 de puncte WTA.

Monica Niculescu a fost nevoită să se retragă și din proba de dublu de la Washington, în care a făcut pereche cu italianca Irina Falconi, cele două renunțând să mai dispute semifinala împotriva cuplului compus din spaniola Lara Arrubarrena și slovena Andreja Keplac, cap de serie numărul 3.

Rezultate înregistrate în sferturile de finală ale probei de simplu de la Washington:
Ekaterina Makarova (Rusia/N.1) — Irina Begu (România/N.6) 6-4, 2-6, 6-1
Anastasia Pavliucenkova (Rusia) — Christina McHale (SUA) 2-6, 6-1, 7-6 (7/5)
Sloane Stephens (SUA) — Louisa Chirico (SUA) 6-4, 6-4
Samantha Stosur (Australia/N.2) — Monica Niculescu (România) 4-0 (abandon Niculescu)

Sâmbătă, în semifinale, Ekaterina Makarova o va întâlni pe compatrioata sa Anastasia Pavliucenkova, în timp ce Samantha Stosur o va avea ca adversară pe Sloane Stephens.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /