Ivo Karlovic, învingător în turneul ATP de la Delray Beach

Ivo Karlovic, învingător în turneul ATP de la Delray Beach

Turneul masculin de tenis de la Delray Beach (Florida), dotat cu premii în valoare totală de 488.255 dolari, s-a încheiat cu victoria jucătorului croat Ivo Karlovic, care a dispus în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, de americanul Donald Young, în finala acestei competiții, disputată duminică.

Karlovic (locul 29 mondial), cap de serie nr. 4 la turneul din Florida, a semnat astfel al șaselea său succes într-o competiție din circuitul profesionist, primul după cel obținută în iulie 2013 la Bogota (Columbia). Uriașul croat (2,11 m), care va împlini 36 de ani pe 28 februarie, a devenit, cu această ocazie, cel mai vârstnic câștigător al unui turneu ATP după americanul Jimmy Connors, învingător în 1989, la Tel Aviv, la vârsta de 37 ani.

"Este cu adevărat o mare satisfacție să realizez o astfel de performanță, la vârsta mea. Această victorie îmi oferă un sentiment deosebit, precum și încrederea necesară pentru a participa la alte competiții", a declarat Karlovic după finală.

În schimb, Donald Young (25 ani, locul 56 mondial) aleargă în continuare după primul său titlu în circuitul masculin, aflându-se la cea de doua finală pierdută în cariera sa, după cea de la Bangkok (2011), în care s-a înclinat în fața britanicului Andy Murray.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”