Jocurile Europene Baku 2015:Ana-Maria Brânză a adus prima medalie de aur României, la spadă individual

Jocurile Europene Baku 2015:Ana-Maria Brânză a adus prima medalie de aur României, la spadă individual

Scrimera Ana-Maria Brânză a adus prima medalie de aur delegației României la Jocurile Europene de la Baku, marți, după ce a învins-o pe rusoaica Iana Zvereva, cu 15-11, în finala probei individuale de spadă. Finala a fost una deosebit de echilibrată, primele șapte tușe fiind duble (7-7). Spadasina română a preluat pentru prima oară conducerea, cu 8-7, dar Zvereva a revenit (8-8), iar apoi s-a desprins la 11-9. Ana-Maria Brânză s-a mobilizat exemplar în ultima repriză și a reușit șase tușe consecutive, câștigând medalia de aur.

România a obținut și o medalie de bronz în proba feminină de spadă, prin Simona Gherman, care a fost învinsă în semifinală de Zvereva, cu 15-8.

Ana-Maria Brânză (locul 2 în clasamentul FIE) trecuse în prima semifinală de Erika Kirpu (Estonia), cu 12-11, după ce a dispus în sferturi de finlandeza Catharina Kock cu scorul de 15-4, iar în optimi s-a impus în fața estonienei Katrina Lehis, cu 15-12. Brânză câștigase Grupei preliminară A, din care au mai făcut parte Bianka Bukocki (Ungaria), Elmira Hudaverdieva (Azerbaidjan), Emma Samuelsson (Suedia), Julia Beljajeva (Estonia) și Ewa Nelip (Polonia) și Dagmar Ciparova (Slovacia).

Simona Gherman (11 FIE) a dispus în sferturi de italianca Giulia Rizzi, cu 15-10, după 15-9 în primul tur cu Avital Marinuk (Israel) și 15-10 în optimi cu rusoaica Olga Kocineva. Zvereva a învins-o pe Gherman și în grupa preliminară, cu scorul de 5-3.

Simona Pop, medaliată cu bronz la Europenele de la Montreux, de la începutul lunii, nu a reușit să treacă de grupele preliminare, iar Amalia Tătăran a fost învinsă în șaisprezecimile de finală. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...