Judo: Corina Căprioriu, calificată în finala categoriei 57 kg la Mondiale

Judo: Corina Căprioriu, calificată în finala categoriei 57 kg la Mondiale

Sportiva română Corina Căprioriu s-a calificat în finala categoriei 57 kg, miercuri, la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan), după ce a învins-o în semifinale pe Catherine Beauchemin-Pinard (Canada).

Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, în 2012, aduce a doua medalie delegației României la Astana, după argintul obținut marți de Andreea Chițu (cat. 52 kg).

Românca a dominat meciul cu Beauchemin-Pinard, reușind să se impună prin waza-ari. În ultimul act, Căprioriu va lupta pentru aur cu japoneza Kaori Matsumoto, cea care a învins-o în finala Jocurilor Olimpice 2012. Matsumoto a trecut în semifinale de franțuzoaica Automne Pavia.

Căprioriu reușise să treacă în turul secund de spaniola Concepcion Bellorin, prin ippon, iar apoi a învins-o prin același procedeu tehnic, în optimile de finală, pe luxemburgheza Mano Durbach. În sferturi a dispus de unguroaica Hedvig Karakas, tot prin ippon.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...