Judo: Corina Căprioriu, medaliată cu argint la categoria 57 kg, la Mondialele de la Astana

Judo: Corina Căprioriu, medaliată cu argint la categoria 57 kg, la Mondialele de la Astana

Sportiva română Corina Căprioriu a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan), miercuri, în limitele categoriei 57 kg, după ce a fost învinsă în finală de japoneza Kaori Matsumoto. Căprioriu a fost învinsă prin waza-ari de Matsumoto, cea care se impunea în fața româncei și în 2012, în finala Jocurilor Olimpice de la Londra.

Corina Căprioriu reușise să treacă în turul secund de spaniola Concepcion Bellorin, prin ippon, iar apoi a învins-o prin același procedeu tehnic, în optimile de finală, pe luxemburgheza Mano Durbach. În sferturi a dispus de unguroaica Hedvig Karakas, tot prin ippon, iar în semifinale a câștigat prin waza-ari meciul cu Catherine Beauchemin-Pinard (Canada).

Cea de-a doua reprezentată a țării noastre la categoria 57 kg, Loredana Ohâi, s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă prin yuko de portugheza Telma Monteiro, cvadruplă vicecampioană mondială. În primele două tururi, Ohâi reușise să treacă de Po Sum Leung (Hong Kong) și Arleta Podolak (Polonia).

Medaliile de bronz au fost adjudecate de franțuzoaica Automne Pavia (victorie la americanca Marti Malloy) și de mongola Sumiya Dorjsuren (a câștigat în fața canadiencei Beauchemin-Pinard).

România are până acum două medalii de argint, după ce Andreea Chițu a pierdut, marți, finala categoriei 52 kg, tot în fața unei japoneze (Misato Nakamura).

În continuare, pentru România vor evolua cei patru băieți deplasați la Astana, Cristian Bodîrlău, Denis Mititelu (ambii la cat. 81 kg), Valentin Radu (100 kg) și Daniel Natea (+100 kg). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...