Marius Copil, învins de Mihail Iujnîi, în primul tur la BRD Năstase Țiriac Trophy

Marius Copil, învins de Mihail Iujnîi, în primul tur la BRD Năstase Țiriac Trophy

Marius Copil, singurul tenisman român prezent pe tabloul principal de simplu al turneului BRD Năstase Țiriac Trophy (ATP), dotat cu premii totale de 439.405 euro, a fost învins de rusul Mihail Iujnîi, cu 1-6, 6-4, 6-3, luni, la Arenele BNR din București. Copil, beneficiarul unui wildcard, a cedat după o oră și 34 de minute de joc în fața unui ''veteran'', rusul Iujnîi (32 ani), numărul 57 mondial, dar care a fost jucător de top 10 — numărul 8 ATP în 2008.

Marius Copil (24 ani), care ocupă locul 172 în lume, a făcut un prim set excelent, încheiat cu 6-1, după doar 20 de minute. Rusul a fost nervos și nu și-a găsit ritmul niciun moment.

În setul al doilea, rusul a fost mai concentrat, iar cei doi jucători au mers cu serviciul până la 5-4 pentru Iujnîi, care a speculat câteva erori comise de Copil exact când nu avea voie și a încheiat setul cu 6-4.

Iujnîi a dominat setul decisiv, Copil a greșit din ce în ce mai mult, în special cu arma sa principală, serviciul, iar scorul a ajuns rapid la 5-1 pentru rus. Copil a mai avut o zvâcnire, reducând diferența la 5-3, dar Iujnîi și-a făcut serviciul și a încheiat cu 6-3.

Copil va primi pentru participare 4.535 euro, iar Iujnîi și-a asigurat 7.655 euro și 20 puncte ATP, urmând să-l înfrunte în optimi pe francezul Gael Monfil, al doilea favorit al turneului. Iujnîi a câștigat toate cele trei confruntări cu francezul, în 2005 (Cincinnati), 2007 (Doha) și 2010 (Rotterdam). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…