Marius Copil, jucătorul cu cel mai rapid serviciu la Australian Open

Marius Copil, jucătorul cu cel mai rapid serviciu la Australian Open

Tenismanul român Marius Copil, învins joi de Stanislas Wawrinka, la Melbourne, și-a lăsat, totuși, amprenta asupra turneului Australian Open, prin cel mai rapid serviciu din competiție, cu 242 km/h.

Wawrinka, deținătorul titlului și numărul patru mondial, s-a calificat în turul al treilea după un meci strâns, câștigat cu 7-6 (7/4), 7/6 (7/4), 6-3 în fața arădeanului de 24 de ani aflat pe locul 194 în lume.

Copil a reușit 17 ași în fața lui Wawrinka, iar elvețianul a apreciat jocul prestat de român, care venise din calificări și se afla la primul său turneu de Mare Șlem din carieră.

''A fost un meci dificil. Mă bucur că m-am calificat și mai ales în trei seturi. Condițiile nu au fost ușoare azi, a fost foarte cald și s-a jucat rapid. Iar el (Copil, n. red.) a jucat grozav. A servit foarte bine și a pus multă presiune pe mine. Nu a fost cel mai bun tenis al meu, dar mă bucur de felul cum am luptat azi și pentru rezultat'', a declarat Wawrinka după meci.

Site-ul oficial al turneului notează că echilibrul meciului a fost dat și de faptul că jucătorii au constituții fizice și stiluri asemănătoare, iar după ce și-au intrat în ritm au oferit un tenis impresionant.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…