Mergea și Bopanna au debutat cu o victorie în Turneul Campionilor de la Londra

Mergea și Bopanna au debutat cu o victorie în Turneul Campionilor de la Londra

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna a învins cu 6-4, 6-3 cuplul alcătuit din gemenii americani Bob și Mike Bryan, principalii favoriți, duminică, în meciul lor de debut în Grupa Ashe/Smith de la Turneul Campionilor de la Londra, Barclays ATP World Tour Finals.

Mergea și Bopanna, ultimii calificați (capi de serie numărul opt), s-au impus în minimum de seturi, după exact o oră de joc.

Cei doi sunt la a treia victorie în fața fraților Bryan, după cele din 2014, în semifinalele Mastersului de la Shanghai, cu 7-6 (5), 6-4, și în sferturi la Wimbledon, cu 5-7, 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5). Americanii au obținut singura lor victorie anul aceasta, la Washington, în semifinale, cu 6-3, 6-4.

Frații Bryan au câștigat Turneul Campionilor e patru ori, în 2003, 2004, 2009 și 2013.

În primul meci al grupei, cuplul britanico-australian Jamie Murray/John Peers (cap de serie numărul 4) a trecut cu 7-6 (5), 3-6, 11-9 de italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini (capi de serie numărul 5).

Perechile învingătoare și-au asigurat cecuri de 106.000 dolari și 200 de puncte ATP.

Luni, de la ora 14,00 (ora României), celălalt român aflat în competiție, Horia Tecău, și olandezul Jean-Julien Rojer, favoriții numărul doi, vor debuta în Grupa Fleming/McEnroe contra cuplului Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numărul 7. În celălalt meci al zilei de luni, perechea Ivan Dodig (Croția)/Marcelo Melo va înfrunta cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria