Monica Niculescu s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open, după un meci maraton

Monica Niculescu s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open, după un meci maraton

Românca Monica Niculescu s-a calificat, marți, în optimile turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), care are loc la Arenele BNR din Capitală, cu premii totale de 226.750 dolari, după un meci maraton cu Ana Bogdan, de care a dispus în runda inaugurală cu 6-2, 5-7, 6-2. Niculescu, a treia favorită a competiției, a reușit o victorie muncită, după aproape trei ore de joc (2 h 58 min), în fața unei adversare mult mai slab clasate.

Monica (27 ani), aflată pe locul 41 în lume, a dominat categoric primul set, însă doar din punct de vedere al scorului, având 5-0 la un moment dat, pentru că și l-a adjudecat cu 6-2, dar după 56 de minute.

Niculescu a jucat foarte bine, dar Ana Bogdan (22 ani), numărul 204 în lume, a dat o replică foarte bună, a stat bine în raliuri și a rezistat la slice-uri.

Monica a început să cedeze din punct de vedere fizic în setul secund, în care a avut 4-1 și 5-3, dar Ana Bogdan a revenit senzațional pe finalul setului, în ciuda unor probleme musculare, câștigând manșa cu 7-5.

Ana Bogdan a avut nevoie de intervenția medicului înaintea setului decisiv și a fost lipsită de mobilitate în setul al treilea, astfel că Monica a dominat jocul și a putut să conducă ostilitățile: 2-0, 5-1, 6-2.

Cele două s-au mai înfruntat în 2010, la un turneu futures la București, Monica învingând atunci cu 7-5, 7-5 în primul tur.

Niculescu și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Kristina Kucova (Slovacia) și Teliana Pereira (Brazilia).

Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia/N. 7) — Reka-Luca Jani (Ungaria) 6-1, 6-2
Shahar Peer (Israel) — Katerina Bondarenko (Ucraina) 2-6, 6-4, 6-4
Danka Kovinic (Muntenegru) — Petra Martic (Croația) 6-2, 6-4
Aleksandra Krunic (Serbia) — Elizaveta Kulicikova (Rusia) 6-2, 6-4

Am jucat ca pe iarbă, afirmă Monica Niculescu, după primul tur la BRD Bucharest Open

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu, a treia favorită a turneului BRD Bucharest Open (WTA), care are loc la Arenele BNR din Capitală, a declarat, marți, după victoria cu Ana Bogdan, din runda inaugurală, că a jucat ''ca pe iarbă''.

Niculescu venea după ce a jucat finală la Nottingham și optimi de finală la Wimbledon, ambele pe iarbă, iar marți s-a impus cu 6-2, 5-7, 6-2 în fața Anei Bogdan, în primul tur la turneul de la București, după trei ore de joc.

''A fost un meci foarte greu, dar mă așteptam. După o lună pe iarbă nu e ușor să treci pe zgură. Am fost destul de obosită din cauza raliurilor lungi, zgura nu e ca iarba. Am încercat să rămân în joc și să mă reînvăț cu zgura, însă nu a fost ușor'', a spus Niculescu, într-o conferință de presă.

Niculescu a dat dovadă și de simțul umorului în legătură cu lungimea meciului său (trei ore): ''Nu au fost prea mulți spectatori, dar au vrut trei seturi și am zis să le ofer trei seturi. Sper să mă recuperez pentru mâine''.

''Ana a jucat foarte bine, eu am obosit și nu mi-a mai intrat serviciul, am lovit plat. Pe zgură trebuie să ai răbdare, să construiești punctul'', a mai spus Niculescu, recunoscând că a început destul de târziu după Wimbledon să se antreneze pe zgură. ''M-am repezit în mingi, dar pe zgură nu e ca pe iarbă. Am
înțeles asta spre sfârșit'', a adăugat Monica.

Monica și-a exprimat părerea de rău că meciul s-a prelungit și astfel partida Soranei Cîrstea, ultima programată marți pe Terenul Central, probabil va fi amânată pentru miercuri.

''Pe zgură trebuie să ai răbdare mai multă, poate mâine mă voi simți mai bune, poate aveam nevoie să petrec trei ore azi pe zgură. Am jucat ca pe iarbă azi.

Niculescu a salutat și prezența Simonei Halep la meci și a lui Ion Țiriac: ''M-am bucurat să o văd acolo''.

Monica a recunoscut că s-a lovit cu racheta în genunchi la un slice încercat și a trebuit să pună gheață, pentru a nu se umfla.

Niculescu a mai spus că va avea un meci dificil și în optimi, indiferent cu cine va juca. ''La Kucova am pierdut ultima oară. Sper să joc mai bine și să ajung în semifinale. Meciurile sunt, însă, grele și am nevoie de acomodare'', a subliniat românca.

Monica Niculescu a observat că din finalul setului secund Ana Bogdan a avut crampe, dar a remarcat că adversara sa a jucat ''extraordinar'' chiar și în aceste condiții.

''Nu m-am panicat când am ratat trei mingi de meci la 5-1 și s-a făcut 5-2. Am observat că Ana nu a mai putut să forțeze. Nu e bine să te gândești că adversara are probleme. Ea a jucat solid, nu a ratat. Tu trebuie să îți faci jocul tău'', a conchis Niculescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...