Moţi, vedetă la nivel mondial, viral pe net: cum s-a schimbat viaţa fundaşului peste noapte şi ce îi pregătesc bulgarii

De acum înainte, despre Cosmin Moţi se poate spune că e mai iubit în Bulgaria decât în România. 

 

Fostul stoper al lui Dinamo a eliminat cea mai populară echipă din ţară din Liga Campionilor, iar datorită paradelor sale, fotbalul bulgar va avea o reprezentantă în grupele acestei competiţii pentru a doua oară în istorie. Până acum, doar Levski Sofia izbutise să joace în cea mai tare întrecere intercluburi, în 2006. 

 

Moţi a devenit erou după un scenariu dramatic. În minutul 119, Varela a scăpat singur spre poarta celor de la Ludogoreţ. Cosmin a încercat să-l oprească pe fundaşul african cu preţul unei eliminări, dar nu l-a ajuns din urma, aşa că portarul Stoianov a părăsit suprafaţă de pedeapsă, l-a doborât pe stelist, primind „roşu“. Cum bulgarii efectuaseră toate schimbările, ei n-au putut scoate un jucător de câmp pentru a-l introduce pe portarul de rezervă. În acele momente, steliştii erau 90% siguri de calificare. Dacă ar fi ştiut ce urmează, şi-ar fi dat palme pentru că Moţi n-a apucat să-l faulteze pe Varela, ceea ce i-ar fi adus eliminarea.

 

A boxat, a marcat, a apărat

 

Rămas pe teren, fostul dinamovist s-a dus glonţ spre banca de rezerve şi i-a cerut permisiunea antrenorului să intre în poartă. Dermendzhiev a fost de acord, aşa că apărătorul i-a luat mănuşile şi tricoul goalkeeper-ului de rezervă, Cvorovici, şi a stat între buturi. A avut noroc, atunci când zidul a deviat în corner lovitura liberă a lui Stanciu. Apoi însă, a ieşit curajos şi a boxat lovitura de la colţ, iar centralul a pus capăt meciului.

 

La penalty-uri, acelaşi Moţi a luat balonul şi a bătut primul pentru Ludogoreţ: execuţie imparabilă, iar bulgarii aveau 1-0. Fundaşul Moţi îşi făcuse datoria. Portarul Moţi însă a depăşit toate aşteptările: a ghicit colţul la majoritatea loviturilor de la 11 metri şi le-a apărat pe cele executate de Pârvulescu şi de Râpă!

 

„Am jucat portar pe maidan“

 

Prestaţia fabuloasă a lui Moţi a convins toată lumea că, în tinereţe, el fusese portar, înainte să ajungă fundaş. Fostul dinamovist a lămurit însă lucrurile. „Am jucat portar pe maidan, când eram copil. Nici mie nu-mi vine să cred că am apărat două penalty-uri. Acolo, pe teren, mi-a venit ideea să intru în poartă şi mă bucur că stafful tehnic a fost de acord“, şi-a început discursul eroul bulgarilor.

 

„Nu Moţi a calificat Ludogoreţ. Eroi sunt toţi jucătorii şi antrenorii de la acest club. Sunt convins că şi dinamoviştii s-au bucurat. Pe lângă zeci de mii de bulgari, am făcut fericiţi şi zeci de mii de români“, a completat Moţi, referindu-se la faptul că a jucat în „Ştefan cel Mare“, între 2005 şi 2012.

 

Englezii i-au acordat titlul de „Sir“

 

Presa internaţională a scris pe larg despre ce a reuşit Cosmin Moţi în returul cu Steaua, iar numele fundaşului a devenit viral în căutările de pe internet.

 

„Forţat să intre în poartă, Cosmin Moţi şi-a trimis echipa în grupele Ligii Campionilor. Nimic nu se compară cu un jucător de câmp care intră între buturi pentru a apăra la loviturile de departajare. Noi, cei de la Mirror Footbal, te salutăm pe tine, Sir“, au scris cei de la „Daily Mirror“. „Absolut uimitor! El (n.r. – Moţi) a fost aproape patru metri în interiorul careului, atunci când a apărat penalty-ul decisiv, dar cui îi mai pasă? Ce poveste!“, a notat BBC.

 

Cei de la Eurosport au rămas cu o dilemă, după partida de la Sofia: „Singura întrebare care se pune acum e cine ar trebui să interpreteze rolul lui Moţi la Hollywood“.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…