Nadal rămâne favorit la câștigarea turneului de la Roland Garros, afirmă Federer

Nadal rămâne favorit la câștigarea turneului de la Roland Garros, afirmă Federer

Tenismanul elvețian Roger Federer, numărul 2 mondial, consideră că Rafael Nadal rămâne marele favorit al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, pe care l-a câștigat de nouă ori până acum, în ciuda eliminării premature a acestuia la turneul de la Barcelona, săptămâna trecută. "Pentru mine, Rafa rămâne favorit la Roland Garros, cu Djokovic care joacă atât de bine în acest moment", a declarat Federer în fața presei, înaintea turneului ATP de la Istanbul.

"Chiar dacă nu pare în aceeași formă ca în anii precedenți, rămân convins că va fi foarte dificil de învins", a adăugat jucătorul din Țara cantoanelor.

Rafael Nadal a calificat drept "dezastru" înfrângerea sa în două seturi, 6-4, 7-6 (8/6), în fața italianului Fabio Fognini, în turul 3 al turneului de la Barcelona.

Roger Federer, în vârstă de 33 ani, este deținătorul recordului de titluri de Mare Șlem în tenisul profesionist masculin (17), însă a reușit să câștige doar o singură dată în cariera sa turneul de la Roland Garros, în 2009. El a venit la Istanbul pentru a-și îmbunătăți jocul pe zgură, după eliminarea în sferturile de finală ale turneului de la Monte Carlo, în fața francezului Gael Monfils.

Elvețianul a mai spus că are nevoie "de puțină adaptare", după ce a evoluat în ultimele 7-8 luni pe suprafețe dure, și a recunoscut totodată că turneul de la Roland Garros constituie "un obiectiv major" pentru el în acest sezon.

Ediția din acest an a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros va avea loc în perioada 17 mai — 9 iunie. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”