Neymar, suspendat 4 meciuri, părăsește Copa America 2015

Neymar, suspendat 4 meciuri, părăsește Copa America 2015

Selecționata de fotbal a Braziliei, cvintuplă campioană mondială, nu va mai putea conta la actuala ediție a turneului Copa America pe serviciile căpitanului și golgheterului său, Neymar da Silva, care a primit o suspendare de patru meciuri, după ce a văzut cartonașul roșu la finalul meciului cu naționala Columbiei, disputat miercuri.

Starul Selecao a fost sancționat atât de dur în urma unei altercații pe care a avut-o cu mai mulți jucători din naționala Cafetera, în cursul căreia i-a aplicat o lovitură cu capul unuia dintre aceștia, Jeison Murillo, după care brazilianul a insultat un oficial, pe culoarul de la vestiare, a explicat Alberto Lozada, membru al comisiei de disciplină care a dictat sancțiunea.

"Cel mai grav lucru a fost că el a așteptat arbitrul pe culoar, pentru a-l insulta, ceea de a agravat cazul său și a condus la o sancțiune mai dură. Este un act agresiv, care cerea o pedeapsă pe măsură", a explicat Lozada.

Pe lângă această suspendare, atacantul Braziliei și al lui FC Barcelona va fi obligat să plătească și o amendă de 10.000 dolari, după cum a precizat Confederația sud-americană de fotbal (CONMEBOL) într-un comunicat, adăugând că jucătorul are dreptul să facă apel împotriva sancțiunii.

Este pentru a doua oară când Neymar părăsește anticipat o competiției importantă în urma unui meci cu columbienii, după ce a mai trăit o astfel de situație în vara trecută, la Cupa Mondială 2014 din Brazilia, când a suferit o fractură la nivelul vertebrelor după un duel cu Juan Camilo Zuniga, accidentare care l-a făcut să rateze restul turneului găzduit de țara sa.

Atacantul columbian Carlos Bacca, implicat la rândul său în altercația cu Neymar, a primit o suspendare de 2 meciuri, a mai preciza CONMEBOL. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...