Nikola Karabatic, cel mai bun handbalist al lumii în 2014, Cristina Neagu pe locul 2 în topul IHF

Francezul Nikola Karabatic a fost desemnat miercuri cel mai bun jucător al anului 2014 de către cei 55.000 de votanți care au participat la ancheta realizată de Federația Internațională de Handbal (IHF) în perioada 13-20 februarie, în timp ce interul stânga al naționalei României, Cristina Neagu, a ocupat locul 2 în topul pentru cea mai bună jucătoare, după brazilianca Eduarda Amorim.

Hanbalistul francez, campion european în ianuarie 2014 și campion mondial în 2015, a întrunit 33,7 la sută din sufragii, urmat de danezul Mikkel Hansen (21 la sută) și de un alt francez, Thierry Omeyer (19,5 la sută).

Este pentru a doua oară când Karabatic, care evoluează la clubul FC Barcelona, câștigă acest prestigios trofeu (decernat din 1988), după cel din 2007.

La feminin, brazilianca Eduarda Amorim, 28 de ani, câștigătoarea Ligii Campionilor cu Gyor, a întrunit 35,2 la sută sufragii, urmată de Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica, (28,5 la sută) și de norvegianca Heide Loke, de la Gyor (16,8 la sută).

Cristina Neagu a fost desemnată în 2010 de IHF cea mai bună handbalistă a lumii, iar în 2009 cea mai bună tânără jucătoare din lume, fiind aleasă cel mai bun inter stânga la EURO 2014, competiție la care a fost a doua marcatoare și la care s-a clasat pe locul 9 cu România. Totodată, ea a participat la turneul Final Four al Ligii Campionilor cu echipa de club, Buducnost Podgorica, cu care conduce detașat în grupa principală la ediția din acest an. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…

5 115 milioane de euro! Istoricul dosarului Constanda. Băsescu a dat cepul