Novak Djokovic, calificat în sferturile de finală la Australian Open

Novak Djokovic, calificat în sferturile de finală la Australian Open

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenisul profesionist masculin, s-a calificat în sferturile de finală ale Openului Australiei, învingându-l în trei seturi, 6-4, 7-5, 7-5, pe jucătorul luxemburghez Gilles Muller (locul 42 ATP), într-o partidă disputată luni la Melbourne.

Djokovic (27 ani) reușește, astfel, a 23-a calificare consecutivă din carieră în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem, făcând încă un pas către cel de-al patrulea său titlu la Australian Open, după cele cucerite în 2008, 2011 și 2013.

Campionul sârb îl va avea ca adversar în meciul turul următor pe Milos Raonic, cap de serie numărul 8 în competiția de la Antipozi, al doilea jucător canadian din toate timpurile care a reușit să se califice în sferturile de finală la Australian Open, egalând performanța realizată de Michael Belkin în 1968, comentează agenția Reuters.

Raonic, 24 ani, l-a eliminat luni pe spaniolul Feliciano Lopez, în fața căruia s-a impus în cinci seturi: 6-4, 4-6, 6-3, 6-7 (7), 6-3.

Djokovic a câștigat toate cele patru meciuri disputate până acum împotriva lui Raonic, în fața căruia a pierdut un singur set, anul trecut, în semifinalele turneului de la Roma.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina