Premier League: 172 millioane euro au fost cheltuite pentru transferuri în această iarnă

Premier League: 172 millioane euro au fost cheltuite pentru transferuri în această iarnă

Cluburile din Campionatul de fotbal al Angliei au cheltuit, ca și anul trecut, 172 milioane euro pentru transferuri de jucători în această iarnă, din vară fiind cheltuite 1,2 miliarde, potrivit unui raport al cabinetului Deloitte publicat marți.

După o perioadă considerată calmă, cluburile din Premier League s-au agitat totuși mai mult decât anul trecut în ultima zi de mercato, luni.

În ianuarie 2014, 45 milioane euro erau investiți în ultima zi, față de 60 milioane euro în această iarnă.

Asta se datorează mai ales eforturilor lui Chelsea, care a plătit luni circa 31 milioane euro, potrivit presei britanice, pentru semnarea contractului cu columbianul Juan Cuadrado, de la Fiorentina.

Cifrele rămân totuși foarte departe de recordul din ianuarie 2011, când 300 milioane euro au fost cheltuite de echipele din Premier League pentru a se întări, dintre care 66 milioane tot de Chelsea, pentru achiziționarea spaniolului Fernando Torres de la Liverpool.

''Ținând cont de recordul cheltuielilor din această vară, nu este chiar o surpriză că nu a existat un nou record în această iarnă, explică analistul lui Deloitte, Dan Jones. Cum în Premier League cluburile au înregistrat venituri record, ne-am fi așteptat la încă una sau două achiziții mari''.

Aceste noi rețete provin din noile contracte pentru drepturile TV mult mai avantajoase.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”