Probleme de unitate la Bayern Munchen: Ribery îl critică pe Guardiola, Lahm îi ia apărarea antrenorului

Probleme de unitate la Bayern Munchen: Ribery îl critică pe Guardiola, Lahm îi ia apărarea antrenorului

Jucătorul francez Frank Ribery a criticat sistemul rotaţiei introdus la Bayern Munchen de antrenorul Pep Guardiola, în timp ce căpitanul echipei bavareze, Philipp Lahm, îşi laudă tehnicianul pentru stilul impus campioanei Germaniei.

Franck Ribery (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Uneori joci, alteori stai pe bancă şi uneori stai acasă. A fost pentru toţi o situaţie nouă. Personal, am nevoie să joc. După cinci sau şase meciuri, poate aş avea nevoie de o pauză, dar nu după o partidă", a declarat Ribery, cu două zile înaintea finalei Cupei Germaniei, dintre Bayern şi Bosussia Dortmund, meci la care francezul este incert din cauza unei accidentări.

În schimb, Lahm este de părere că filozofia de joc a lui Guardiola este perfectă pentru echipa sa. "Acest om este cu adevărat mare. El a sosit într-un moment bun şi clubul trebuie să aibă un lung parcurs cu el. Dacă dorim să revenim la trecut şi să jucăm pe contre, atunci nu este antrenorul potrivit. Dar eu cred că filozofia sa de joc se potriveşte perfect echipei şi clubului", a spus Lahm.

Fundaşul german consideră a fi un "sistem de vis" jocul bazat pe posesia balonului, impus de Guardiola la Bayern odată cu sosirea lui, vara trecută. "Îmi place, dar trebuie aplicat sută la sută", a precizat Lahm, care este convins că acest stil este bun şi nu trebuie revenit la ce a fost în trecut.

Sistemul de joc de tip "Barcelona" al lui Guardiola a fost criticat în Germania, mai ales după înfrângerea suferită pe teren propriu, scor 0-4, în meciul retur cu Real Madrid, din semifinalele Ligii Campionilor.

Bayern Munchen, campioană a Germaniei pentru a 24-a oară, încearcă, sâmbătă, să obţină al zecelea event, în finala Cupei cu Borussia Dortmund.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /