Real Madrid, cea mai valoroasă echipă din lume, pentru al treilea an consecutiv (Forbes)

Real Madrid, cea mai valoroasă echipă din lume, pentru al treilea an consecutiv (Forbes)

Campioana europeană Real Madrid este cea mai valoroasă echipă de fotbal din lume, pentru al treilea an consecutiv, conform clasamentului dat publicității miercuri de revista americană Forbes. Gruparea din capitala Spaniei este evaluată la 3,26 miliarde dolari, în scădere cu 5 la sută față de anul trecut, însă veniturile de 746 milioane dolari, mai mari decât ale oricărei ale echipe sportive din lume, au fost suficiente pentru a o menține în fruntea listei, precizează Forbes într-un comunicat.

Real Madrid o devansează în această ierarhie pe marea sa rivală FC Barcelona, a cărei valoare se ridică la 3,16 miliarde dolari, poziția a treia fiind ocupată de formația engleză Manchester United, cu 3,10 miliarde.

Cele trei sunt urmate de campioana Germaniei, Bayern Munchen (2,35 miliarde dolari), și de o altă grupare engleză, Manchester City (1,35 miliarde dolari).

Creșterea sumelor provenite din drepturile de televizare și contractele de sponsorizare au contribuit la creșterea valorii medii a primelor 20 de cluburi de fotbal din lume cu 11 procente în raport cu anul precedent, până la 1,16 miliarde dolari, adaugă Forbes.

Iată cum se prezintă ierarhia celor mai valoroase 10 echipe de fotbal din lume:
1. Real Madrid 3,26 miliarde dolari
2. FC Barcelona 3,16 miliarde
3. Manchester United 3,10 miliarde
4. Bayern Munchen 2,35 miliarde
5. Manchester City 1,38 miliarde
6. Chelsea Londra 1,37 miliarde
7. Arsenal Londra 1,31 miliarde
8. FC Liverpool 982 milioane
9. Juventus Torino 837 milioane
10. AC Milan 775 milioane

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...