Red Bull amenință cu retragerea din Formula 1

Red Bull ar putea părăsi Formula 1, dacă nu se va schimba nimic în regulamentul și în organizarea disciplinei-regină a sporturilor auto, a amenințat unul dintre conducătorii scuderiei, Helmut Marko.

''Nu suntem mulțumiți de regulamentele F1 și nici de modul în care sunt aplicate, a declarate Marko după Marele Premiu al Australiei, câștigat duminică de Mercedes. Și, de aceea, vom reflecta asupra unei scenariu de ieșire, în cazul în care raportul investiții/beneficii nu va fi respectat''.

Marko a precizat că Red Bull, proprietatea miliardarului austriac Dietrich Mateschitz, care a ajuns în F1 în 2005, va lua o decizie anul acesta, mai târziu.

După ce a dominat F1 între 2010 și 2013, câștigând opt titluri mondiale (patru la piloți cu Vettel și patru la contructori), Red Bull a cunoscut un sezon 2014 dificil și l-a început prost pe cel din 2015.

În afara dominației afișate de săgeata argintie pilotată de Lewis Hamilton, câștigător, și Nico Rosberg, al doilea, Red Bull a deplâns duminică abandonul rusului Danil Kviat, care a făcut pană chiar înaintea turului de încălzire. Scuderia ''taurului roșu'' a rămas doar cu cele 8 puncte aduse de Daniel Ricciardo, locul 6 din cele 11 monoposturi care au încheiat cursa. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

3 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!