România, învinsă de Rusia cu 16-13, în Rugby Europe Championship

România, învinsă de Rusia cu 16-13, în Rugby Europe Championship

Reprezentativa României a fost învinsă de formația Rusiei cu scorul de 16-13 (3-10), sâmbătă, la Krasnodar, în etapa a treia a competiției Rugby Europe Championship, fosta Cupă Europeană a Națiunilor.

''Stejarii'' au pierdut primul lor meci din 2015, după succesele cu Portugalia (37-10 în deplasare) și cu Spania (29-8, la Cluj). Rusia fusese învinsă de Spania cu 43-20, iar apoi a dispus de Germania cu 46-22, ambele în deplasare.

Pe stadionul ''Trud'' din Krasnodar, ''urșii'' au deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Ramil Gaisin, dar România a reușit să întoarcă situația de pe tabela de marcaj printr-un eseu marcat de Vali Calafeteanu, care a reușit apoi și transformarea (3-7). Calafeteanu a marcat și dintr-o lovitură de pedeapsă înainte de pauză, astfel că la jumătatea partidei scorul era de 10-3 pentru ''stejari''.

În repriza a doua, Denis Antonov a reușit o încercare, transformată de Gaisin, astfel că s-a restabilit egalitatea, 10-10. Același Gaisin a marcat din două lovituri de pedeapsă și Rusia s-a desprins pe tabelă, 16-10. Echipa condusă de Eugen Apjock la acest meci a mai redus din diferență, prin Calafeteanu (lovitură de pedeapsă), dar nu a putut realiza mai mult.

''Stejarii'' au obținut, totuși, un punct bonus defensiv din acest eșec în fața Rusiei.

''Stejarii'' au început cu următorul XV: 1. Mihăiță Lazăr, 2. Andrei Rădoi, 3. Horațiu Pungea, 4. Valentin Popârlan, 5. Marius Sîrbe, 6. Viorel Lucaci (căpitan), 7. Vlad Nistor, 8. Stelian Burcea, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Dănuț Dumbravă, 11. Ionuț Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Robert Dascălu, 14. Adrian Apostol, 15. Dorin Manole.

Rezerve au fost: 16. Otar Turașvili, 17. Constantin Pristaviță, 18. Alexandru Țăruș, 19. Marius Antonescu, 20. Andrei Gorcioaia, 21. Grigoraș Diaconescu, 22. Florin Ioniță, 23. Sabin Strătilă.

Din lotul României au lipsit o serie de piese de bază, precum Cătălin Fercu, Florin Vlaicu, Mihai Macovei sau Andrei Ursache.

Rusia a început cu: Serghei Novoselov, Stanislav Selski, Inokenti Zîkov, Denis Antonov; Andrei Ostrikov, Andrei Temnov (căpitan), Pavel Butenko, Viktor Gresev, Alexei Șcerban, Ramil Gaisin, Igor Kurașov, Vladimir Rudenko, Dmitri Gherasimov, Mihail Babaev; Vasili Artemiev.

Rezerve: Vladislav Korșunov, Alexei Volkov, Andrei Igrețov, Artem Fatahov, Andrei Garbuzov, Iuri Kușnarev, Rușan Iagudin, Antrei Otrokov.
Precedentul duel dintre cele două echipe a avut loc anul trecut, la București, în IRB Nations Cup, România învingând cu 20-18. La ultimul meci jucat de ''stejari'' în Rusia, anul trecut, echipa noastră a învins cu 34-3, la Nebug, în Cupa Europeană a Națiunilor. ''Stejarii'' au jucat 15 partide cu URSS/CSI, bilanțul fiind de 12 victorii și trei înfrângeri. În fața Rusiei, România a obținut 12 victorii, un meci s-a terminat la egalitate, iar ''urșii'' au obținut șase victorii, în 19 confruntări (inclusiv cea de sâmbătă).

În clasament, înaintea meciurilor Spania — Georgia și Portugalia — Germania, în clasament, pe primul loc se află România, cu 11 puncte, urmată de Georgia, 9 p, Rusia, 9 p, Spania, 5 p, Portugalia, 1 p, Germania, 0 p.

România va disputa următorul joc pe 14 martie, în deplasare, cu Germania.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa