Rugby: Țara Galilor, favorită la câștigarea Turneului celor 6 Națiuni după ce a spulberat Italia

Rugby: Țara Galilor, favorită la câștigarea Turneului celor 6 Națiuni după ce a spulberat Italia

Țara Galilor a devenit principala favorită la câștigarea Turneului celor 6 Națiuni la rugby, după victoria zdrobitoare, cu 61-20 (14-13), înregistrată în fața selecționatei Italiei, sâmbătă, pe Stadio Olimpico din Roma, în ultima etapă a competiției.

După o primă repriză echilibrată, "dragonii" galezii s-au dezlănțuit în partea secundă a jocului, pe parcusul căreia au reușit șapte eseuri.

Punctele învingătorilor au fost înscrise de Jamie Roberts, Liam Williams, George North (3), Rhys Webb, Sam Warburton și Scott Williams — eseuri, Dan Biggar — 6 transformări și o lovitură de penalitate și Leigh Half Halfpenney — 2 lovituri de penalitate.

Pentru italieni au punctat Giovanbattista Venditti și Leonardo Sarto — eseuri, Luciano Orquera — 2 transformări și o lovitură de penalitate, Kelly Haimona — o lovitură de penalitate.

Grație acestui succes, naționala Țării Galilor galeză a acumulat 8 puncte în clasament și un esaveraj de +53, iar contracandidatele sale la câștigarea trofeului, Irlanda și Anglia, ambele cu câte 6 puncte, sunt obligate să obțină victorii categorice în partidele cu Scoția, respectiv Franța, care vor avea loc tot sâmbătă.

Astfel, Irlanda (+33) trebuie să învingă în deplasare Scoția la o diferență de 21 puncte, în timp ce Anglia (+37) are nevoie de un succes la peste 17 puncte în fața Franței, la Londra, pentru a depăși Țara Galilor în clasament. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!

2 Româncă prinsă când făcea sex în mașină, în miezul zilei

3 „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!” / Moarte misterioasă la o bază militară americană

4 Radu Crăciun / Uitați de criză. Alta va fi marea provocare

5 Fosta iubită, mesaj pentru Dragnea?