Sara Errani a câștigat turneul WTA de la Rio de Janeiro

Sara Errani a câștigat turneul WTA de la Rio de Janeiro

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani a câștigat turneul WTA de la Rio de Janeiro (Brazilia), dotat cu premii în valoare de 250.000 dolari, în finala căruia a învins-o în două seturi, 7-6 (7/2), 6-1, pe Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, după aproape două ore de joc.

Errani, în vârstă de 26 ani, a disputat cu această ocazie a 17-a finală de simplu din cariera sa, trecându-și în palmares al 8-lea titlu WTA, primul după ce cucerit în urmă cu doi ani la Acapulco (Mexic), în timp ce Schmiedlova (20 ani) s-a aflat la prima sa finală în circuitul profesionist.

Sâmbătă, în semifinale competiției de la Rio, Sara Errani, principala favorită, a învins-o în două seturi, 7-5, 6-3, pe suedeza Johanna Larsson, cap de serie nr. 5, în timp ce Anna Karolina Schmiedlova, capd e serie nr. 6, a dispus în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-2, de românca Irina Camelia Begu, a doua favorită a turneului.

În urma acestui succes, Sara Errani a făcut un salt de patru poziții în clasamentul WTA dat publicității luni, urcând de pe locul 16 pe 12. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...