Schi alpin: Lara Gut a câștigat coborârea de la Saint-Moritz; Edit Miklos a scris istorie pentru Ungaria

Schi alpin: Lara Gut a câștigat coborârea de la Saint-Moritz; Edit Miklos a scris istorie pentru Ungaria

Elvețianca Lara Gut a câștigat proba de coborâre de la Saint-Moritz (Elveția), sâmbătă, etapă din cadrul Cupei Mondiale feminine de schi alpin, în timp ce Edit Miklos, schioare născută în România, a scris istorie pentru Ungaria, prin prima sa clasare pe podium la o astfel de competiție.

Gut a fost cronometrată cu timpul de 1 min 43 sec 82/100, fiind urmată de austriaca Anna Fenninger, 1 min 44 sec 14/100, în timp ce sportiva născută la Miercurea Ciuc a sosit a treia, cu timpul de 1 min 44 sec 40/100.

Pentru Miklos (26 ani), care a concurat pentru România până în 2010, a devenit sâmbătă primul sportiv maghiar care a reușit o clasare pe un podium de Cupă Mondială la o competiție a Federației Internaționale de Schi (schi alpin, freestyle, snowboard, sărituri cu schiurile, fond sau combinată nordică).

Cel mai bun rezultat reușit de Miklos până acum a fost un loc cinci în proba de coborâre la Crans Montana (Elveția), anul trecut, în timp ce la Jocurile Olimpice de la Soci, tot în 2014, a ocupat locul al șaptelea la coborâre.

''Nu-mi vine să cred. Am mai avut curse bune în trecut, la Crans Montana sau la Olimpiadă. A fost puțin vânt, dar nu mi-am dat seama de direcția lui. Am încercat să zbor'', a declarat Miklos.

Slovena Tina Maze s-a clasat pe locul 18, iar americanca Lindsey Vonn a ocupat locul 23 la Saint-Moritz, unde o schioare elvețiană nu mai câștigase din 2001 (Sylviane Berthod en 2001).

În clasamentul general al Cupei Mondiale feminine la schi alpin, după 19 din cele 32 de curse programate, Tina Maze ocupă primul loc, cu 985 puncte, urmată de Anna Fenninger, 721 p, americancele Mikaela Shiffrin, 605 p, Lindsey Vonn, 546 p, etc. Lara Gut este pe locul 6, cu 450 puncte, iar Miklos pe locul 37, cu 99 puncte.

În ierarhia Cupei Mondiale la coborâre, după șase etape, Lindsey Vonn este prima, cu 366 puncte, urmată de Anna Fenninger, 287 p, Viktoria Rebensburg (Germania), 269 p, etc. Miklos se află pe locul 18, cu 92 puncte.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro