Scrimă: Echipa feminină de spadă a României, în semifinalele Mondialelor de la Moscova

Scrimă: Echipa feminină de spadă a României, în semifinalele Mondialelor de la Moscova

Echipa feminină de spadă a României, în componența Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Loredana Dinu și Simona Pop, s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele Campionatelor Mondiale de scrimă de la Moscova, după ce a învins formația Ungariei în sferturi cu scorul de 22-13.

Ana-Maria Brânză a dispus în prima întâlnire de Emese Szasz (1-0), apoi Simona Pop a pierdut duelul cu Dorina Budai (0-3), Loredana Dinu a redus din diferență în meciul cu Julianna Revesz (1-0), iar Simona Gherman a adus România în avantaj după confruntarea cu Dorina Budai (5-3), scor general 7-6. Ana Brânză a câștigat și ea în fața Dorinei Budai (3-2), iar Simona Gherman a tranșat disputa în fața valoroasei Emese Szasz, de care a dispus cu 12-5, scorul final fiind de 22-13.

În semifinale le Mondialelor, care sunt criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice 2016, România va înfrunta formația Ucrainei (Iana Șemiakina, Anfisa Pocikalova, Olena Krivițka), victorioasă cu 36-35, prin tușa de aur, în fața echipei Japoniei (Ayaka Simookawa, Nozomi Sato, Rie Ohashi). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”