Serena Williams a câștigat al 6-lea titlu la Wimbledon, învingând-o pe Garbine Muguruza cu 6-4, 6-4

Serena Williams a câștigat al 6-lea titlu la Wimbledon, învingând-o pe Garbine Muguruza cu 6-4, 6-4

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, nr. 1 mondial, a câștigat al 6-lea titlu la Wimbledon și al 21-lea de Mare Șlem din cariera sa la simplu, învingând-o sâmbătă, în finala de la All England Club, pe spaniola Garbine Muguruza, cap de serie nr. 20, în două seturi, 6-4, 6-4, într-o oră și 22 minute. 

Deloc impresionată de atmosfera copleșitoare de pe Terenul Central al Templului tenisului, Garbine Muguruza a început foarte bine finala, obținând rapid un break, confirmat prin propriul serviciu până la scorul de 4-2. De aici, însă, Serena Williams a preluat conducerea ostilităților, impunându-se în primul set, după 44 de minute, cu 6-4.

Setul al doilea părea o simplă formalitate pentru marea campioană americană, care a ajuns rapid la 5-1 în mai puțin de 20 de minute de joc. Spaniola, însă, a profitat de relaxarea Serenei Williams și ajuns la 5-4. Din nou, însă, experiența și-a spus cuvântul și mezina surorilor Williams a realizat scorul simetric, 6-4, 6-4, în mai puțin de o oră și jumătate de joc, în timpul căruia a reușit 12 ași.

În vârstă de aproape 34 de ani (născută pe 26 septembrie 1981, la Saginaw, statul american Michigan), Serena Jameka Williams, nr. 1 mondial fără întrerupere din februarie 2013, a cucerit în carieră 67 de turnee, dintre care 21 de Grand Slam, la simplu, la un pas de recordul din era open al germancei Steffi Graff (22). Ea deține și 13 titluri la dublu și alte 2 la dublu mixt în aceste competiții majore. La Wimbledon s-a impus la simplu pentru a 6-a oară.

Anul acesta poate realiza cea mai importantă performanță din tenis, Marele Șlem, cucerirea tuturor celor 4 turnee majore într-un singur an, după ce în 2015 s-a impus la Melbourne, Roland Garros și, acum, la Wimbledon, ultimul rămas fiind Openul SUA, din toamnă.

Jucătoare de mână dreaptă, cu reverul cu 2 mâini, atletică (1,75 m, 70 kg), Serena este profesionistă de la 14 ani, din 24 septembrie 1995. Ea conduce detașat și în clasamentul premiilor din tenis.

Învinsa sa de sâmbătă, spaniola Garbine Mugurza (21 ani), nu a câștigat până acum decât un singur titlu WTA, anul trecut, la Antipozi, în turneul de la Hobart. Pentru jucătoarea spaniolă de origine venezueleană, născută la Caracas, a fost sâmbătă prima sa finală de Mare Șlem.

Serena Williams și Garbine Muguruza Blanco s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuitul WTA, americanca impunându-se de două ori, ultima oară anul acesta, în optimile de finală la Australian Open. Muguruza a reușit să o învingă la rândul ei pe cea mai mică dintre surorile Williams, anul trecut, în primul tur la Roland Garros.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”