Silvio Berlusconi nu este interesat să vândă AC Milan thailandezilor

Silvio Berlusconi nu este interesat să vândă AC Milan thailandezilor

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a declarat că nu este interesat să vândă pachetul de control al echipei de fotbal AC Milan, după ce în spațiul public, inclusiv prin intermediul clubului milanez, au apărut oferte de la un om de afaceri thailandez.

Chiar luni a apărut în presa de la Bangkok știrea că Bee Taechaubol, de la firma privată Thai Prime Company Limited, a oferit 1 miliard de euro pentru a controla pachetul de control al acțiunilor AC Milan, cotidianul Bangkok Post subliniind că oferta este pentru peste 50 la sută din acțiuni și nu pentru proprietatea completă a clubului, de 7 ori campion al Europei.

"Fininvest (firma lui Berlusconi care deține, din 1980, AC Milan) nu este interesată în vânzarea pachetului majoritar", a spus Berlusconi, care a negat existența unor discuții privitoare la o asemenea tranzacție, adăugând că pe agenda sa nu figurează niciun fel de astfel de negociere.

Deși în prezent clubul italian nu are o situație prea bună în campionat, aflându-se pe locul 11, starea sa financiară pare sănătoasă, firma Deloitte clasându-l pe locul 10 între cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, cu venituri de 250 milioane de dolari pentru sezonul 2013-2014.

Marele rival, Inter Milano, în schimb, a fost preluat de un investitor asiatic, indonezianul Erick Thohir aflându-se în fruntea unui grup care a preluat în 2013 un pachet de acțiuni de 70 la sută. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina